Her er Martinez-bildene: – En ære å komme til denne klubben

Lisandro Martinez er offisielt bekreftet som United-spiller!

Tirsdag ble Christian Eriksen presentert i United-drakt. Onsdag var det Lisandro Martinez sin tur.

De tidligere Ajax-spillerne kom kjørende i samme bil da de ankom Carrington for sin første dag i Manchester United. Nå er begge signeringene bekreftet og signert.

– Det er en ære å komme til denne klubben, sier Martinez i pressemeldingen.

– Jeg har jobbet hardt for å nå dette øyeblikket, og nå skal jeg «pushe» meg selv ytterligere.

– Jeg har vært heldig å få være en del av suksessrike lag i min karriere, og det ønsker jeg å fortsette med i Manchester United. Det vil kreve hardt arbeid, men jeg er fast bestemt på at vi kan klare det.

Manchester United betaler ifølge rapportene 57 millioner euro i overgangssum og avhengig av prestasjoner kan totalsummen ende opp på 67 millioner. Midtstopperen var en viktig brikke i Erik ten Hags Ajax-lag, og nå er de altså gjenforent i United.

– Jeg ønsker å takke Ajax og supporterne deres for støtten de har gitt meg. Jeg hadde en vidunderlig tid der, men jeg føler at tiden er moden for å prøve meg et annet sted. Dette er den perfekte klubben i så måte.

Argentineren forteller om den argentinske kulturen og at den er veldig ulik det vi kjenner fra Europa. Han åpner også opp om at det ikke var så mange som trodde han skulle nå langt, men at troen på seg selv gjør at han nå har motbevist sine tvilere og signert for en av verdens største fotballklubber.

– Allerede som 14 åring må du oppføre deg som en mann. Du kjempe for alt. Du må kjempe for mat, du må kjempe for familien din, du må kjempe for laget ditt. Da lærer du mye om hvor hardt livet kan være.

– I begynnelsen var det ikke så mange som trodde på meg. Det er veldig vanskelig i Argentina spesielt når du begynner å spille fotball å tro at et liv som profesjonell fotballspiller er noe som akkurat du kan oppnå. Det har vært vanskelig å se for seg at jeg en dag skulle spille for Manchester United. 

ALT OM MARTINEZ:

– Bringer kvalitet og erfaring

Lisandro Martinez spilte seniorfotball for Buenos Aires-laget Defensa y Justicia, før han bli hentet til Ajax i 2018. I Amsterdam etablerte midtstopperen seg som en viktig brikke for Ten Hag.

Nå og da har 24-åringen også operert som defensiv midtbanespiller, men etter det united.no blir fortalt er Martinez først og fremst hentet inn som midtstopper, ikke som et alternativ på midtbanen.

– Lisandro er en fantastisk spiller som bringer kvalitet og erfaring til Eriks lag, sier fotballdirektør John Murtough.

– Vi er glade for at han valgte å signere for Manchester United, og vi ser fram til at han og laget skal utvikle seg videre så vi kan oppnå suksessen vi sikter mot.

Martinez forlater Amsterdam med to ligatitler og ett seriegull. Argentineren vant Copa America i 2021, men står med kun sju landskamper.

Se bildene av Martinez i videoen nedenfor!

Uoffisiell debut på Ullevaal?

Ifølge rapportene hadde Martinez og Eriksen en brief med Ten Hag på Carrington tirsdag.

Onsdag spiller Manchester United treningskamp bak lukkede dører mot Wrexham. Lørdag er det generalprøve for førstelaget mot Atlético Madrid på Ullevaal stadion.

Enn så lenge er det ikke bekreftet om de to nysigneringene blir med til Oslo.

– Hvem som spiller hvor, det får vi se på når vi er tilbake i Manchester, svarte Ten Hag da han ble spurt etter den siste kampen i Australia.

Nedenfor kan du se hvordan Ajax sier farvel til Martinez!

ALT OM MARTINEZ: