Her er den nye hjemmedrakten

Slik ser den nye hjemmedrakten til Manchester United ut.

Det har vært en rekke bilder som har lekket ut om hvordan Uniteds nye hjemmedrakt skulle se ut, men slett ikke alle har truffet blink. 

Men nå er den her, og det er altså slik den ser ut.

united drakt 21 22
DEN NYE HJEMMEDRAKTEN: Manchester Uniteds nye hjemmedrakt har fått tilbake den hvite kragen og de hvite ermene. I tillegg er det ny draktsponsor.

Sammenlignet med de forrige sesongenes hjemmedrakter har adidas gjort flere endringer i designet.

BESTILL DIN DRAKT HER – nå kan du bestille din nye drakt hos oss!

Les også denne saken om Supporterklubbens forhold til United og adidas. 

Forrige sesongs drakt hadde som kjent små gule og sorte striper, mens den nye drakten er med tradisjonell rød, og med vertikale lyserøde striper.

Kragen og ermene er hvite for første gang siden adidas igjen ble Uniteds utstyrsleverandør til 2015/16-sesongen, men da hadde også kragen en tynn stripe med sort, noe den ikke har denne gangen.

MicrosoftTeams-image (1)

Historisk sett har adidas ofte hatt hvite krager og ermer på Uniteds hjemmedrakt, noe Admiral også benyttet på 1970-tallet. Tradisjonen strekker seg også enda lenger tilbake i tid. 

Budskapet fra klubbens offentliggjøring av drakten er tydelig: Drakten er inspirert av 60-tallets hjemmedrakter, som George Best, Sir Bobby Charlton, Denis Law og andre legender brukte, da de sto for noen av klubbens aller største øyeblikk.

Nå er det opp til dagens generasjon å bringe historien videre.

Manchester United la også denne meldingen på Twitter onsdag som en klar hentydning til at neste sesongs hjemmedrakt er designet med et historisk perspektiv i minne.

I motsetning til 20/21-drakten, mens de tre klassiske adidas-stripene på skuldrene minner mye om forrige sesongs drakt.

Den mest åpenbare forandringen er selvsagt byttet av draktsponsoren, der Chevrolet nå er historie og har blitt erstattet av Uniteds nye sponsor TeamViewer.

MicrosoftTeams-image

Første mulighet til å se United-spillerne i aksjon med den nye drakten på kommer allerede søndag. Klubben bekrefter nemlig at Ole Gunnar Solskjærs mannskap vil ikle seg drakten under søndagens treningskamp mot Derby.