Hedret de døde på krasjstedet

MÜNCHEN: Mange United-fans hadde reist til München for å hedre de døde og minnes 1958-tragedien, mens andre markerte i Manchester.

6. februar 1958 gikk det så fryktelig galt i München.

Manchester United hadde dagen før spilt seg frem til semifinalen i serievinnercupen, men mellomlandingen i Tyskland bød på problemer som til slutt endte i en grusom ulykke.

Store deler av Uniteds mesterlag ble revet bort den dagen.

Noen av de overlevende spilte heller aldri igjen.

Og det skulle ta ti år å bygge opp United fra bunnen til toppen igjen.

Minnestund på krasjstedet

munchen2Hvert år den 6. februar samles derfor en del United-Supportere i München, for å minnes ulykken som har preget Uniteds historie så sterkt.

Lars Morten Olsen, redaktør for medlemsmagasinet United-Supporteren var også til stede lørdag.

– Jeg vil grovt anslå at det var omtrent 200 som var her, sier Olsen til united.no.

– De fleste var fra England, fra Manchester, men det var også noen andre. Blant annet to nordmenn, Stig Marstein og John Harald Vestby. (Bildet: Marstein i svart, Vestby med skjerf)

Arrangementet er ikke formelt.

Det gjennomføres rett og slett på grunn av lidenskapen til fansen. Det var ingen representanter fra United der lørdag, og ei heller noen fra den lokale kommunen i München.

Sangen «Flowers of Manchester» ble sunget (se video nederst), og etterpå samlet de fremmøtte seg på den lokale puben, Trudheim Wirthaus.

MERK: Selve korset på minnestedet skal være der flyet stoppet etter sitt fatale forsøk på å ta av, mens minnesmerket ved Manchester Platz er cirka 100 meter unna.

Supporterklubben har fått en YouTube-kanal. Søndag er det live streaming fra Stamford Bridge før avspark. Abonner på kanalen her.

Markering i Manchester

Det ble selvsagt også markert i Manchester: