– Hazard må stoppes

Ander Herrera har oppskriften på hvordan Chelsea-maskineriet kan  hindres i å komme igang.

Det er bare tre dager igjen til årets høydepunkt, FA-cupfinalen mellom Manchester United og Chelsea på Wembley.

Dette blir samtidig det tredje finalemøtet de to klubbene imellom siden de første gang sto overfor hverandre i 1994. Det var den gang Eric Cantona (2 str.), Mark Hughes og Brian McClair sørget for scoringene i en knusende 4-0-triumf over Glenn Hoddles blåtrøyer. United 1-0 Chelsea.

FA-cupfinalen 1994: Med to scoringer fra straffemerket ble ERIC CANTONA Uniteds store helt.

Like glatt gikk det ikke tretten år senere, i 2007. Den aller første FA-cupfinalen på splitter nye Wembley så ut til å gå mot straffesparkkonkurranse da Chelsea-spiss Didier Drogba avslørte at han hadde helt andre planer. 240 spillesekunder før slutt i 2. ekstraomgang trakk han av, og i neste øyeblikk lå ballen i nettmaskene bak United-keeper Edwin van der Sar. Nå var det London-klubbens tur til å juble for cuptriumf. United 1-1 Chelsea.

Sjefen har byttet side

Mannen som ledet Chelsea den gang for elleve år siden, vil selvsagt være en av hovedpersonene også på lørdag. Nå skal imidlertid José Mourinho stå i spissen for laget på motsatt side av banen.

Øverst på sjefens kampplan står det nok litt av hvert om hvordan å stoppe Chelseas belgiske playmaker Eden Hazard.

Akkurat det har Mourinho hatt suksess med før, sist i klubbenes Premier League-møte på Old Trafford for knappe tre måneder siden. Den gang ga han jobben til Scott McTominay, som løste oppgaven på tilnærmet ypperlig vis da United kom tilbake og snudde 0-1 til 2-1.

Stakkars Eden Hazard. SCOTT McTOMINAY hang [bokstavelig talt] på ham som en klegg i februarmøtet på Old Trafford.

Herrera får jobben?

Nå er det kanskje mer tvilsomt at 21-åringen fra Lancaster vil være i startoppstillingen denne gang. Da er nok sannsynligheten større for at rutinerte Ander Herrera får klarsignal, utstyrt med lisens til å ta seg av den lille belgieren.

I så fall er det ingen ukjent oppgave for baskeren, som ble kåret til Banens beste spiller etter 2-0-seieren på Old Trafford i fjor påske. Det skjedde nettopp etter å ha tatt seg av mannen med det lave tyngdepunktet.

Herrera er også mer enn klar til å gjøre likedan om han får muligheten til det på lørdag. I et eksklusivt intervju med Graham Hunter, er han imidlertid rask med å understreke at det må laginnsats, ikke først og fremst enkeltspillere, til for å plassere Eden Hazard i Wembley-skyggen.

– For å stoppe ham må vi gjøre som vi gjorde på Old Trafford, sier han, uten å fremheve seg selv. Isteden påstår han at det bare var lagkameratene som gjorde jobben enkel for ham.

ANDER HERRERA – klarer han igjen å ta luven av Eden Hazard?

– Jeg vet at det var jeg som fikk alle overskriftene etterpå, men all kreditt til  dem som lå foran meg. Uten Jesse [Lingard] og Marcus [Rashford], og Felli [Marouane Fellaini] og Paul [Pogba], ville Hazard stått igjen med ballen i beina, sier en beskjeden Ander Herrera i intervjuet.

Og lørdag gjelder det altså igjen. Da er det vel United som står for tur til å løfte pokalen?
United ?-? Chelsea.