Hattrick av Ronaldo

Manchester United knuste Newcastle 6-0, men det kunne fort blitt enda mer, for laget skapte hele 30 sjanser! Ronaldo nettet tre ganger og Tevez to, mens Rio Ferdinand noterte seg for én fulltreffer.

Etter 6-0-massakren på Old Trafford sier hattrick-helten følgende til BBC:

”Det er en stor dag i dag, vi vinner med seks mål, spiller glitrende fotball og er tilbake på toppen av tabellen. Det er alltid herlig å score mål, men jeg må takke mine medspillere, trenere og venner som hjelper meg og støtter meg hver eneste dag. Jeg er veldig stolt idag, dette er mitt første hattrick i England; jeg føler meg i form og gleder meg til hver eneste kamp. ”

Men ikke alle var fornøyde til pause selv om United hadde presset og skapt sjanser i bøttevis.

Sir Alex Ferguson ga spillerene en berømt hårfønertale i pausen, ifølge Rio: ”Sjefen kjeftet på oss i pausen, men vi leverte varene i andre omgang."

Rio lovpriser Ronaldo og mener det var på tide med hattrick: "Han har spilt fantastisk for oss i to år nå. Måtte det bare fortsette i mange flere år.”

Ferguson på sin side hadde følgende å si til Setanta om dagens kamp: ”Vi stresser veldig mye med å score tidlig, og blir veldig egoistiske. I pausen ba jeg derfor spillerne øke balltempo og bevegelser og spille spillet vårt, så ville målene komme etter hvert.

"Etter det første målet roet spillerene seg ned og vi spilte fin fotball."

Selv om United vinner med hele seks mål, er SAF misfornøyd med dommer Rob Styles, som heller ikke i dag blåste straffe for United.

”Jeg forstår ikke Rob, han blåste ikke straffe for oss mot Fulham og heller ikke i dag.

Det er synd for det er ikke rettferdig.”

United produserte nok av sjanser, hele 30 mot Newcastles syv, og gjestene kan takke keeper Shay Given for at det ikke ble flere baklengsmål. Wayne Rooney kom for eksempel til flere sjanser, men var uheldig, og maktet ikke å finne nettmaskene.

Uheldig var også Alan Smith, i sin første retur til Old Trafford etter overgangen. To minutter på overtid snakket han på seg et direkte rødt kort etter at Carlos hadde satt sitt andre mål for dagen – for øvrig en noe tvilsom scoring. Ballen traff tverrliggeren og spratt ned på streken, men linjemannen var sikker i sin sak og mente at den hadde vært inne. Det var da det svartnet for "Smudge", men han ble i det minste klappet av gressteppet – United-fans glemmer ikke sine gamle helter.