– Mente Mourinho må få tid

Kreftsyke Harald Dyskeland hadde lunsj med Sir Alex Ferguson i Oslo.

OSLO: Sammen med rundt 1.000 norske bedriftsledere, var Harald Dyskeland på plass da Sir Alex Ferguson holdt foredrag i Oslo Konserthus torsdag ettermiddag.

For 43-åringen ble det imidlertid en helt spesiell aften. Tidligere i år ble nemlig kreftsyke Dyskeland overrasket med billett til foredraget i Oslo og en lunsj med selveste Ferguson.

Overraskelsen ble avslørt under en kamp på stadion til Sandnes Ulf, klubben hvor Dyskeland er sikkerhetssjef. I en video på storskjermen fortalte ingen ringere enn Ole Gunnar Solskjær om gaven til den store ildsjelen.

– Jeg ble jo sjokkert. Jeg går på cellekur annenhver uke og skulle egentlig ikke på den kampen, men alle maste om at jeg måtte komme. Jeg ble bedt om å gå ut på tribunen, og så kom Solskjær opp på storskjermen med overraskelsen. Jeg ble helt satt ut. Det gikk ikke opp for meg med en gang, forteller Dyskeland til United.no.

– Jordnær

Torsdag var altså den store dagen. Dyskeland innrømmer at han var spent på møtet med Ferguson, men forteller at praten gikk lett med United-legenden.

– Jeg fikk føle hvor jordnær og hvor enkel person det var å snakke med. Helt utrolig. En spesiell opplevelse. Han har jo vært kjent for at han behandler alle likt som manager også, sier 43-åringen.

– Vi snakket litt om fotballen i dag, og han synes pengene har tatt overhånd i England. Det likte han ikke så godt. Vi snakket også litt om stemning på stadion, og at det var mer trykk på kampene før.

Ville ikke snakke om Mourinho

Dyskeland ville også vite hva Ferguson mente om José Mourinho og hans Manchester United, men da var ikke skotten så snakkesalig. GettyImages-611441136

– Det ville han ikke si så mye om. Men han sa at managere må få tid til å bygge sitt lag, og at Mourinho må få tid til å bygge det laget han vil.

– Jeg fortalte ham også at jeg spilte mot Solskjær da han var 14 år og spilte i Clausenengen. Det snakket jeg og Solskjær også om da vi (Sandnes Ulf) var i Tippeligaen for noen år siden, og han kommenterte det også da han kom med denne overraskelsen. Ferguson sa at han trodde Solskjær var sønnen til den nye spilleren, for han så jo ut som en drittunge.

Etter foredraget måtte Dyskeland raskt avgårde for å rekke flyet hjem til Sandnes fra Gardermoen. Han reiste hjem med et minne for livet.

– Det svarte absolutt til forventningene. De skulle bare fått han tilbake igjen i United! Men vi får se hva de andre får til…