Klarte ikke å stoppe Fiorentina og Serie A-toppscoreren

Publisert

Fire av våre utlånte har vært i aksjon denne midtuka.

Napoli 2-5 Fiorentina (etter ekstraomganger)

Axel Tuanzebe kom innpå i sluttminuttene da Napoli vant 1-0 hjemme mot Sampdoria i helga, og torsdag kveld fikk han sjansen fra start da Napoli fikk besøk av Fiorentina i åttendedelsfinalen av Coppa Italia.

Det endte med fem baklengsmål på 120 minutter, noe som høres enda verre ut enn det var.

Det var ikke den enkleste starten på Napoli-karrieren for Tuanzebe, for Fiorentina har Serie As toppscorer, nemlig Dusan Vlahovic, som har scoret 16 mål hittil i Serie A denne sesongen. Tuanzebe klarte ikke helt å stoppe ham – i det 41. minutt klarte Vlahovic å vende bort United-spilleren før han sendte ballen forbi Ospina i Napoli-buret.

Når det er sagt, så hadde Tuanzebe stort sett ganske bra kontroll i forsvaret ellers, og han fikk ros fra kommentatoren på den internasjonale sendingen ved flere anledninger, men han vil nok irritere seg over den ene situasjonen uansett hvor mange andre Serie A-forsvarere som ikke har klart å stoppe den 21 år gamle serberen hittil denne sesongen.

tuanzebevlahovic130122a
EN DUELL I KAMPEN: Dusan Vlahovic og Axel Tuanzebe.

Napoli utlignet ved Dries Mertens, og på overtid i førsteomgangen fikk Fiorentina Dragowski utvist, men det var likevel gjestene som gikk opp i ledelsen igjen i andreomgangen med et langskudd som Tuanzebe og lagkameratene ikke klarte å få blokkert i etterkant av et frispark.

I det 84. minutt ble Hirving Lozano utvist for Napoli etter en stygg takling, og på overtid fikk Fabian Ruiz også det røde kortet. Mellom utvisningene av lagkameratene fikk også Tuanzebe et gult kort for å ha vært for sent inne i en situasjon. Til tross for to sene utvisninger, så utlignet Napoli på overtid, og dermed ble det ekstraomganger.

I ekstraomgangene klarte ikke de åtte slitne Napoli-utespillerne å holde Fiorentina unna, og det kom tre Fiorentina-mål som sendte Firenze-klubben videre til kvartfinalen mot Atalanta.

Alt i alt vil nok Tuanzebe være misfornøyd selv om forutsetningene etter hvert ble nesten umulige, og selv om han klarte seg bra i mesteparten av kampen.

West Ham United 2-0 Norwich City

Vi håpet på litt hjelp fra Norwich, men den hjelpen kom ikke: David Moyes’ West Ham var rett og slett for sterke, og vant 2-0 mot Dean Smiths lag på London Stadium.

Brandon Williams spilte hele kampen for Norwich, og spilte helt på det jevne. Han har fått karakteren 5 på spillerbørsene til både Eastern Daily Press og Norfolk Live, noe som var verken best eller verst i forsvarsrekka.

Norwich ligger helt nederst i Premier League, men det er bare tre poeng opp til Watford på 17. plass, og ett poeng opp til Burnley og Newcastle på 18./19. plass. Disse lagene har dog spilt færre kamper enn Norwich, så situasjonen er uansett ganske ille.

Arsenal v Norwich City - Premier League
TAPTE IGJEN: Brandon Williams og Norwich.

Mansfield 3-2 Swindon Town

Det ble 3-2 til Mansfield Town da de fikk besøk av Swindon på Field Mill tirsdag kveld.

Nathan Bishop stod som vanlig i Mansfield-målet, og det virker som om han generelt leverte en bra kamp – men han vil nok irritere seg over Swindons første mål, siden ballen fra det harde Harry McKirdy-skuddet fra skrått hold suste inn mellom Bishop og nærmeste stolpe.

Mansfield er nå bare bak Newport på playoff (som har én kamp mer spilt) på målforskjell, og fortsetter denne formen så kan Mansfield definitivt også være med i kampen om direkte opprykk. De har nemlig vunnet fem kamper på rad, og åtte av de siste ni ligakampene.

Swindon ligger allerede på playoff, så det var en antatt god motstander Bishop & co vant mot her.

Mansfield Town v Harrogate Town - Sky Bet League Two
VANT IGJEN: Nathan Bishop og Mansfield.

Salford City 1-1 Tranmere Rovers

D’Mani Mellor har vært på Salford City på lån denne sesongen, men spilletid har det vært lite av.

Han fikk et lite minutt på banen i slutten av august, og han var to ganger på benken i september, men utenom det har vi ikke sett noe til Mellor før han plutselig var på benken for Salford da de vant 2-0 borte mot Newport i helga.

Tirsdag kveld var han igjen på benken, og denne gangen kom han attpåtil innpå. I det 87. minutt bestemte manager Gary Bowyer seg for å slenge Mellor innpå i håp om å få et vinnermål fra ham, men det ble 1-1. Salford City ligger på 11. plass, men det er ikke så mange poeng opp til playoff.