Fulham FC v Manchester United - Premier League

Flest kamper – men ikke flest minutter

Christian Eriksen er den spilleren som har hatt på seg United-drakta flest ganger denne sesongen, men er likevel ikke den som har fått mest spilletid.

Etter kampen mot Arsenal søndag har Erik ten Hag ledet United i 30 tellende kamper.

Før avspark på Emirates stadium i London står nederlenderen med et poengsnitt på 2.28 poeng, og 21 seiere, tre uavgjorte og fem tap.

Imponerende med tanke på at de to første kampene i Premier League begge endte med tap.

Utover høsten kunne vi alle se at Ten Hag hadde funnet et mannskap som han stolte mer og mer på, og det var sjelden det ble gjort store endringer fra kamp til kamp.

United.no har tatt en titt på hvilke spillere som har spilt mest under Ten Hags ledelse både i antall kamper og antall minutter.

Kamper i alle turneringer

Det er ingen spillere som har spilt alle kampene under Ten Hag, men det er flere som er ganske nærme.

Seks spillere har spilt 26 kamper eller mer av de 29 kampene som har blitt spilt så lang denne sesongen, med Christian Eriksen tronende øverst med sine 28 kamper.

Dansken har altså kun stått over én kamp etter han ble hentet til klubben i sommer. Noe som kanskje er litt overraskende med tanke på hjertestansen han hadde under EM sommeren 2021.

Like bak 30-åringen kommer Bruno Fernandes og Marcus Rashford på 27 kamper og David de Gea, Lisandro Martínez og Casemiro med sine 26 kamper.

2: Martin Dubravka

1: Tom Heaton, Brandon Williams, Facundo Pellistri, Charlie McNeill, Kobbie Mainoo, Wout Weghorst

Antall minutter i alle turneringer

Selv om Christan Eriksen er den som har spilt flest kamper for United denne sesongen er han likevel ikke den som har flest minutter i beina. Bruno Fernandes har nemlig spilt 2355 minutter av totalt 2430 mulige minutter på de 27 kampene han har vært involvert. Det tilsier et snitt på hele 87,2 minutter i snitt per kamp, så det også sjelden at det som har vært United sin kaptein i de fleste kampene blir på banen hele kampen.

Eriksen er bare nummer tre på denne listen, selv med en kamp til gode på både David de Gea og nevnte Bruno Fernandes. Med sine 2058 minutter fordelt på 28 kamper gir det et snitt på 73,5 minutter, mens De Gea med sine 2340 minutter har stått 90 minutter i alle sine 26 kamper.

Marcus Rashford er like bak Eriksen med 2028 spilte minutter på 27 kamper, noe som gir et snitt på 75,1 minutter pr. kamp.

Cristiano Ronaldo rakk også å være blant de 14 spillerne som har rundet 1000 spilte minutter i United-drakta denne sesongen før han fikk kontrakten sin terminert.

Oversikt:

2355-2000 min: Bruno Fernandes – 2355 min, David de Gea – 2340 min, Christian Eriksen – 2058 min, Marcus Rashford – 2028 min

1999-1500 min: Casemiro – 1905 min, Lisandro Martínez – 1853 min, Diogo Dalot – 1849 min, Luke Shaw – 1553 min, Tyrell Malacia – 1544 min, Antony – 1531 min

1499-1000 min: Raphaël Varane – 1211 min, Scott McTominay – 1054 min, Cristiano Ronaldo – 1051 min, Victor Lindelöf – 1033 min

999-500 min: Jadon Sancho – 907 min, Fred – 882 min, Harry Maguire – 711 min, Anthony Martial – 695 min, Alejandro Garnacho – 613 min, Anthony Elanga – 602 min, Aaron Wan-Bissaka – 561 min

499-1 min: Donny van de Beek – 294 min, Martin Dubravka – 180 min, Tom Heaton – 90 min, Wout Weghorst – 69 min, Kobbie Mainoo – 60 min, Facundo Pellistri – 6 min, Brandon Williams – 5 min, Charlie McNeill – 3 min