– Har en kommende stjerne i Greenwood

Her er Greenwood-Posten!

Med kampens eneste scoring avgjorde Mason Greenwood Europa League-oppgjøret på Old Trafford.

Ikke overraskende er det også 17-åringen som stjeler overskriftene til et samlet pressekorps i England.

The Times: – Levde opp til forventningene

Martin Hardy mener Mason Greenwood viste nøyaktig hvorfor Ole Gunnar Solskjær gang på gang har omtalt 17-åringen i ekstremt rosende ordelag.

– Først til venstre, så til høyre. Akkurat da Ole Gunnar Solskjær og Uniteds Europa League-sesong holdt på å få en fryktelig start, skjøt Mason Greenwood mellom beina på Nenad Erik. Med 17 minutter igjen, skjøt 17-åringen seg in i historiebøkene som tidenes yngste målscorer for United i Europa, skriver Hardy.

JUBELSCENER: Diego Dalot, Fred og Axel Tuanzebe gratulerer Mason Greenwood med fulltrefferen mot Astana.

Times-journalisten roser også Juan Mata og Jesse Lingard for innhoppene deres som blåste nytt liv i United med knappe 25 minutter igjen.

– United så straks farlige ut og bare fem minutter etter byttet kom scoringen.

MEN: – Take a bow Mason!

Samuel Luckhurst beskriver Mason Greenwoods scoring som en klasseavslutning og skriver at Greenwood viste hvorfor han med tiden kan bli Uniteds klare spissvalg på en dag der Marcus Rashford misbrukte en rekke gyldne muligheter.

– Ole Gunnar Solskjær har tidligere lagt vekt på at Mason Greenwood kan avslutte med begge bein og har allerede fått sin egen sang av United-fansen til tonene av David Bowies Starman:

«Mason, Greenwood’s dynamite, he scores them with his left foot and he scores them with his right». 

– Akkurat slik Marcus Rashford reddet United fra en ydmykende kveld mot Midtjylland for over tre år siden, reddet Greenwood United fra en Europa League-flause.

Luckhurst maner likevel United-fansen til å være tålmodige med vidunderbarnet.

– Det er altfor tidlig å tro at dette øyeblikket vil gjøre at Greenwood nå er Uniteds foretrukne spiss, for Solskjær er en stor beundrer av Rashford og Anthony Martial er snart tilbake. Men Greenwood viste seg at han kan gjøre en jobb på topp.

Børsen: Romero 6, Dalot 4, Tuanzebe 7, Jones 7, Rojo 6, Matic 5, Fred 8, Chong 3, Gomes, 6, Rashford 5, Greenwood 8

Daily Mail: – «Mace the Ace»

– Uniteds unge spiss viste at han er moden, skriver Chris Wheeler.

– Ole Gunnar Solskjær trenger ikke å bekymre seg for å legge for mye press på sin unge spiss, fortsetter han.

Før kampen uttalte Solskjær at Greenwood var en av de beste avslutterne han noen gang hadde sett, men påpekte at han ikke ville legge altfor mye press på 17-åringen.

REMEMBER THE NAME: Mason Greenwood reddet United fra det som kunne blitt en ydmykelse, mener et samlet pressekorps.

– Solskjær kan neppe ha sett for seg at han skulle få rett i sin påstand så kjapt. Greenwood reddet United med en strålende scoring. Dette var et United-lag med mange nye ansikter og store utskiftninger fra Leicester-kampen, men Astana var likevel så svake at United skulle vunnet enkelt, skriver Wheeler.

Børsen: Romero 6,5, Dalot 7, Jones 6,5, Tuanzebe 6,5, Rojo 7, Fred 6,5, Matic 6, Greenwood 8, Gomes 6,5, Chong 6,5, Rashford 7

Mirror: – En lysende fremtid

– Hva er det med Manchester Uniteds unge spisser og Europa League? spør Mirrors David Anderson.

– I 2016 var det Marcus Rashford som scoret to mot Midtjylland og torsdag kveld scoret Greenwood sitt første United-mål og ble dermed tidenes yngste målscorer i Europa for United, fortsetter han.

FIKK RETT: Før kampen omtalte Ole Gunnar Solskjær 17 år gamle Mason Greenwood som en av de beste avslutterne han har sett.

Anderson beskriver Greenwoods scoring først og fremst som en enorm lettelse for United og legger ikke skjul på at det ville vært flaut for United om ikke det hadde blitt seier mot Astana.

– Greenwood er det siste talentet som kommer gjennom Uniteds berømte akademi. Etter å ha scoret 30 mål for Uniteds aldersbestemte lag har Greenwood nå blitt hentet inn i U21-troppen til England og han har vist hvorfor Solskjær mener han kan fylle tomrommet etter at Romelu Lukaku ble solgt.

Børsen: Romero 6, Dalot 7, Jones, 6, Tuanzebe 6, Rojo 6, Fred 6, Matic 6, Greenwood 8, Gomes 6, Chong 6, Rashford 7