– Har blitt vurdert til United-jobben – en ansettelse kan komme innen få dager

Det er kaos rundt Manchester United-kvinnene denne sommeren, og The Athletic har i en ny artikkel lørdag skrevet om hvordan det har vært de siste månedene – på innsiden av kaoset rundt Manchester United-kvinnene, som de omtaler det som.

LES OGSÅ: «Hva i all verden er det som tar så lang tid?»

Der står det mer om frustrasjonen blant spillerne om mangelen på informasjon om ny hovedtrener – en representant for en spiller skal til og med ha kontaktet The Athletic for å høre om de hadde hørt noe – og frustrasjonen om fasilitetene som ledet til Casey Stoneys avgang, og som fortsatt er et problem selv om klubben i det minste skal ha startet arbeidet med å gjøre ting bedre.

Bildet øverst i saken viser Orlando Pride-hovedtrener Marc Skinner (som tidligere har gjort det godt som Birmingham-manager, men som har slitt mer i USA). Ifølge artikkelen hviskes det blant agenter om at Skinner har vært under vurdering, mens det også har vært interesse for både noen utenlandske trenere og enkelte fra herrefotballen. En ansettelse kan visstnok komme innen noen dager – men om det blir Skinner eller noen helt andre er usikkert.

Arsenal Women v Birmingham City Women - FA WSL Continental Tyres Cup Quarter-Final
POTENSIELL KANDIDAT: Marc Skinner.

Noe av informasjon ellers fra saken:

  • Chelsea er villige til å betale en rekordsum for en britisk spiller fra en WSL-klubb til en annen for Lauren James, og etter at United tidligere har utsatt forhandlinger (til Chelsea og James’ frustrasjon) skal de nå ha spurt Chelsea om mer penger. James ønsker å dra hjem til London for å være nærmere familien, men det skal være usannsynlig at Chelsea øker budet ytterligere. James har kontrakt ut sesongen. Casey Stoney skal ha vært en svært viktig støttespiller for James under pandemien.
  • Spillergruppa skal ha vurdert en formell klage for flere uker siden for å tvinge frem bedre kommunikasjon og bedre standard. Noen spillere vurderte også på et tidspunkt en streik i sesongoppkjøringen.
  • Stoney skal ha vært svært misfornøyd med hvordan fasilitetene forstyrret United før skjebnekampen mot Arsenal i mars, og skal ha truet med å si opp i forbindelse med det. På dette tidspunktet manglet United attpåtil mange nøkkelspillere med skader som kan ha vært på grunn av de svake fasilitetene.
  • Stoney skal vanligvis ha kommunisert med Steven Deaville og John Murtough, men arrangerte i etterkant av Arsenal-kampen et møte med Ed Woodward. Woodward skal ha blitt overrasket over hvor kraftig Stoneys frustrasjon var, og skal ha lovet å ordne opp i situasjonen, men så stjal Superliga-skandalen Woodwards fokus.
  • Murtough skal ifølge United-kilder nå ha en mer proaktiv tilnærming, og holder visstnok spillerne bedre informert enn det som har vært tilfelle tidligere i sommer.
BLE FRUSTRERT AV PROFESJONALITETSNIVÅET RUNDT KVINNELAGET: Casey Stoney.