– Har allerede snakket med Bailly i flere måneder

I sitt første intervju som United-spiller røper Amad Diallo hva han sikter etter som United-spiller, hvordan han har blitt mottatt i klubben og at han allerede har snakket mye med landsmannen Eric Bailly.

Manchester United og Atalanta kom til enighet om Amad Diallo i høst, men først nå i januar har unggutten sluttet seg til Ole Gunnar Solskjærs tropp.

ENDELIG PÅ PLASS: Se de første bildene av Diallo i United-drakt

For Amad Diallo er det utvilsomt mange nye inntrykk å fordøye i United, men i sitt første intervju med Uniteds hjemmeside forklarer 18-åringen at samtalene med landsmannen Eric Bailly har vært nyttige for å forberede seg til det som venter i United.

– Har spurt om råd

– Jeg har allerede hatt kontakt med Eric et par måneder, nå og vi har snakket sammen flere ganger. Han kommer til å gi meg råd og jeg kommer til å lytte både til han og de andre spillerne. Det er jo et par stykker som snakker fransk og italiensk slik som Paul Pogba for eksempel. Jeg er svært glad for å være her nå, og gleder meg til å komme i gang og spille med mine nye lagkamerater, sier Diallo.

DET FØRSTE INTERVJUET: Amad Diallo sier han knapt kan vente med å ta fatt på United-karrieren. Likevel ber han fansen ha tålmodighet med ham. 

18-åringen vet at han vil bli møtt med store forventninger i United etter å ha blitt beskrevet som et av de største talentene i europeisk fotball, men Diallo ber fansen ha tålmodighet. 

– Jeg er bare 18 år gammel og det er en lang vei som ligger foran meg. Jeg vil lære, utvikle meg og lytte til de mer erfarne spillerne og trenerne. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å lykkes her, sier Diallo.

– Et par rare måneder

Atalanta ønsket i utgangspunktet å beholde Diallo ytterligere noen måneder, men United ønsket å hente 18-åringen i januar slik den opprinnelige planen var.

– Det har vært noen rare måneder. Jeg hadde håpet å spille litt mer med Atalanta, men det var ikke mulig. Nå er jeg her, og er veldig lykkelig over å være på plass. Nå ser jeg frem til å komme i gang, sier han.

STOLT: Jeg vill alltid være takknemlig for alt Atalante gjorde for meg. Familien min har også gjort alt for meg og er stolte av meg, sier Diallo.

At Diallo alltid vil ha følelser for sin tidligere italienske arbeidsgiver er det liten tvil om. 

Jeg vil alltid være takknemlig for alt Atalanta gjorde for meg. Klubben består av fantastiske mennesker, og det begynner på toppen med presidenten og trenerne. De har alltid støttet meg, og det er takket være dem at jeg er her i dag, sier Diallo.

– Vil vinne troféer

18-åringen er ikke i tvil om at han har kommet til en klubb der han kan være med å vinne store troféer, og er heller ikke beskjeden når han snakker om målene sine som United-spiller.

– Jeg er nesten litt nervøs for å si dette siden dette bare er starten for meg, men drømmen er å vinne Premier League og Champions League med Manchester United, sier Diallo. 

Den ferske United-spilleren sier familien har betydd enormt mye for karrieren hans.

– De har alltid vært der for meg og støttet meg hele veien. Så snart muligheten til å dra til United dukket opp, ga de meg all den støtten jeg kunne drømme om. De er stolte av meg og jeg er svært takknemlig, smiler Diallo.

United-manager Ole Gunnar Solskjær har tidligere bekreftet at Diallo vil gå rett inn i førstelagsgruppen på treningsfeltet.

– Han har spesielle ferdigheter, god balanse, leser spillet godt, og for en ung gutt, virker han veldig moden i avgjørelsene han tar på banen, forklarte Solskjær til Manutd.com.