– Handler om å se hvem som takler det

Søndag er det duket for sesongens første treningskamp, når Ole Gunnar Solskjær tar med seg sine gutter til Pride Park, for å møte Wayne Rooneys Derby.

Uniteds norske trener stiller med et svært ungt lag, ettersom 16 av spillerne med førstelagserfaring fra foregående sesong fortsatt er på ferie etter sommerens landslagsturneringer.

I lagoppstillingen til søndagens bortelag finner vi blant andre midtbaneduoen Dylan Levitt og James Garner, samt en angrepstrio bestående av Mason Greenwood, Tahith Chong og Anthony Elanga.

Solskjær tror flere av ungguttene vil benytte sjansen til å vise seg frem for førstelagssjefen.

– Jeg tror de kan imponere meg og jeg er helt sikker på at de kommer til å prøve å gjøre det, sier Solskjær til MUTV.

– Når de unge spillerne får sjansen, er det fordi de er gode spillere. Nå handler det om å se hvem som takler å spille med de mer erfarne spillerne og hvem som passer i gruppen.

Derby County v Manchester United - Pre-Season Friendly
MØTES I MANAGERDUELL: United-legendene Wayne Rooney og Ole Gunnar Solskjær.

Det må ungguttene prøve å gjøre under en stekende heit Derby-sol.

Gradestokken viser temperaturer opp mot 30 celsius, noe som kommer til å gjøre søndagens treningsøkt enda hardere.

– Dette kommer til å bli utmattende for dem, men vi kommer til å gjøre mange endringer, sier Solskjær og utdyper:

– De får 45 minutter hver. De to midtstopperne får litt lenger, de bør vare litt lenger enn som så. Men det er en første skikkelig prøve.

Søndagens oppgjør er heller ikke bare spennende fordi Uniteds spennende unggutter får tid til å vise seg frem – kampen byr også på flere gjensyn med flere tidligere United-profiler.

Lingz
GAMLE KOMPISER: Jesse Lingard og Ravel Morrison.

Én av dem er Ravel Morrison, stortalentet som aldri riktig slo til for Uniteds førstelag. Han er på prøvespill i Derby, der han spiller for en kontrakt.

Solskjær var Morrisons sjef som reservelagstrener i United og har flere gode ting å si om sin tidligere elev.

– Jeg hadde Rav på reservelaget og for et talent han har. En topp, topp spiller. Det blir flott å se ham, sier United-treneren, som påpeker at forrige gang de to møttes, var Solskjær Molde-trener og Morrison Östersund-spiller:

– Han har hatt en karriere med opp- og nedturer, men han har alltid hatt talentet.

Et annet gjensyn er åpenbart Derby-trener Wayne Rooney, Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene.

Før kampen uttrykker 35-åringen at selv om resultatet ikke betyr alt søndag, ønsker han at sitt lag går for seier. Det er den samme tankegangen Solskjær sitter med.

– Resultatet er ikke det viktigste, dette er en treningsøkt. Det handler om å få de første kampminuttene inn i beina, men selvfølgelig er du her for å vinne.