– Han ønsker førstelagsfotball

Sir Alex Ferguson innrømmer at det kan bli vanskelig å holde på Dimitar Berbatov til sommeren, og sier at Anderson sannsynligvis mister 4-5 uker. Les utdrag fra pressekonferansen her.

Sir Alex Ferguson holdt, sammen med Javier Hernandez, onsdag pressekonferanse i Bilbao foran torsdagens Europaligakamp mot Athletic Club. Under følger et utdrag av hva som ble sagt.

Om Athletic Club:

Athletic Bilbao spilte til tider rundt Manchester United på Old Trafford forrige uke, og Sir Alex Ferguson var raus med lovordene om Marcelo Bielsas unge mannskap.

– Vi så massevis av tegn forrige uke på et fremadstormende lag som har muligheten til å gjøre det godt. Det var en enestående kamp av dem, ikke bare når det kommer til ferdigheter, men også når det kommer til energien de viste. De er det laget som har løpt mest på Old Trafford de siste 10 årene, ifølge statistikkene. De er et lag på vei opp og frem som jeg tror kommer til å gjøre det meget bra i årene som kommer.

Om torsdagens kamp:

Til tross for 2-3-tapet i første kamp har imidlertid ikke Fergie gitt opp håpet om avansement. Men at United må heve prestasjonsnivået fra forrige møte er Govan-mannen ikke i tvil om.

– Det blir en vanskelig kamp for oss. Athletic Club har en stor fordel etter å ha vunnet på Old Trafford. Det blir en utfordring, men den er ikke umulig. Bortestatistikken vår hjelper oss – vi har gjort det veldig bra på bortebane. Vi kommer til å forsøke å vinne. Vi trenger en god prestasjon for å få til dette. Vi må håpe at vi presterer bedre enn på Old Trafford, og det er jeg sikker på at vi greier.

Når det kommer til laguttaket, mener Fergie forsvaret gir seg selv på grunn av skadesituasjonen.

– Jeg har ikke noe valg i morgen siden Jones er ute og Smalling ikke er 100 % klar, han vil kun være aktuell for benken. Så Rafael tar høyrebacken med Rio og Evans i midten. Det kommer kanskje til å bli en endring eller to på midten.

Ferguson forteller også at han tror de unge spillerne vil lære av skuffelsen det innebar å ryke ut av Champions League i høst.

– Champions League er en erfaring man alltid vil lære av. Uansett skuffelsen, er det alltid noe man kan ta med seg som vil hjelpe dem. En del av de unge spillerne har fått spilletid, og forhåpentligvis har de lært noe av det.

Skadesituasjonen:

Verken Anderson, Phil Jones eller Nani var med flyet til Spania onsdag morgen. Fergie snakket ikke om Nanis skade på pressekonferansen, men kom med nyheter om de to andre.

– Jones har en forkjølelse som han fikk i går, sier Fergie.

– Anderson kan være ute i fire-fem uker med en hamstringskade. Noen hamstringskader er ganske greie, men vi må vente og se hvordan han føler seg den neste uken for å kunne vite mer om hvordan det ligger an.

Som nevnt tidligere i artikkelen er heller ikke Smalling klar for å starte kampen på San Mames torsdag, men kan være aktuell for benken.

Om Berbatovs situasjon:

Dimitar Berbatov er en spiller som har fått få sjanser denne sesongen, til tross for god uttelling de gangene han har fått spilletid. Sir Alex Ferguson forteller at han ikke kan garantere Berbatov spilletid torsdag, og at situasjonen rundt bulgarerens fremtid er uavklart.

– Det kan hende han spiller i morgen, men jeg har mange gode alternativer fremover på banen.

– Når det gjelder kontraktssituasjonen hans ønsker vi å benytte oss av muligheten vi har til å forlenge kontrakten, men han har fortalt meg at han ønsker å spille førstelagsfotball, og det må vi ta til etterretning etter sesongen. For øyeblikket er han i United.

– Jeg vil lytte til hva han sier. Jeg tror han er bekymret for å ikke få nok spilletid, men det er vanskelig for meg å garantere dette. Man kan forstå at han ønsker dette som 31-åring. Det kan gjøre at han vil se seg rundt andre steder.

Om tittelkampen i Premier League:

Etter at United vant og City tapte i helgen, leder United nå Premier League-tabellen med ett poeng over naboen. Til tross for at United møter mange av bunnlagene i tiden som kommer, advarer Fergie mot å ta noen poeng på forskudd.

– Vi har hengt oss på og helga var bra for oss. Vi håper at vi ikke gjør noen feil nå, vi ønsker å vinne kampene våre. Vi har en vanskelig kamp søndag. På papiret ser kampene våre ok ut, men man presterer ikke på papiret – man må prestere ute på banen og passe på å levere kloke kamper.

– Man må ha respekt for klubber som kjemper i bunnen. De kjemper for livet, sier manageren.

Kilde: ManUtd.com