– Han sa til meg at han ønsker å prestere på et høyt nivå for United

Det er ingen tvil om at Marcus Rashfords skuffende prestasjoner har blitt et tema som engasjerer mange. Han har scoret to mål i 2022, og levert noen målgivende pasninger også, men det er ingen tvil om at han ikke presterer slik vi vet en Rashford i form kan prestere.

– Jeg snakket med ham i går, og dagen før i går, sa Ralf Rangnick da han på del to av pressekonferansen fikk nye spørsmål om Marcus Rashford.

Det har blitt spekulert i at Rashford er usikker på fremtiden sin i klubben, og at han er bekymret over egne prestasjoner, men Rangnick har ikke hørt noe fra Rashford om at han vurderer fremtiden i klubben.

– I løpet av mine 25 år i profesjonell fotball, så har jeg bestemt meg for å ikke være så opptatt av det som skjer i media. Han sa ikke noe om det til meg, han sa til meg at han fortsatt er fornøyd [med å være i United], og at han ønsker å prestere på et høyt nivå for klubben. Det ble ikke nevnt noe om at han er misfornøyd her.

Rangnick ga uttrykk for at han ikke er bekymret, og trakk heller frem det at United har en del spillere med kontrakter som går ut i sommer.

Nå håper Rangnick at United kan gjøre det samme med Rashford som med Elanga og Sancho, som begge har hevet seg etter at tyskeren kom til klubben. Vi skal ikke så mange måneder tilbake før Sancho så ut til å være blottet for både selvtillit og det meste andre som trengs for å prestere.

– Det jeg prøver å få til med ham, er det vi gjorde med for eksempel Anthony ogog med Jadon, og med en eller to av de andre unge spillerne vi har: å forbedre prestasjonsnivået, og sørge for at han kan være den beste versjonen av seg selv.

rashsancho
RASHFORD OG SANCHO: Begge har i perioder levert skuffende denne sesongen, men Sancho har hevet seg kraftig de siste månedene, og er nå blant Uniteds aller viktigste spillere.

Rangnick var tydelig på at Rashford har fått en del spilletid, og at 24-åringen ikke har gitt uttrykk for at han er misfornøyd med mengden spilletid. United-manageren sa videre at dette uansett er noe som kan diskuteres til sommeren, siden dette ikke er et viktig tema foran de to neste kampene.

Spørsmål om mulig kontraktsforlengelse var heller ikke noe Rangnick mente det var noe vits i å snakke om.

– Akkurat nå, så vet ingen hvem som kommer til å være manageren; hvordan klubbens hierarki kommer til å være. Jeg forstår at du stiller spørsmålet, ikke misforstå meg, men det gir ikke mening å bruke noe energi på det.

– Jeg kan bare gjenta meg selv – jeg liker Marcus som spiller. Jeg har hatt noen spillere i fortiden i tidligere klubber hvor de har hatt problemer på et tidspunkt, men det er vår jobb å hjelpe ham, og få ham til å være en best mulig Marcus Rashford. Det er min jobb akkurat nå, og jeg legger all min energi og tid i å få til det.

Rashford har scoret fire mål mot Tottenham tidligere, og forhåpentligvis har han scoret enda flere når lørdagen er omme, selv om det nok er svært usikkert om han får spille fra start.

toppfireukraina
HÅPER Å FÅ RASHFORD I GANG IGJEN: Ralf Rangnick.