– Han oser av scoringer

Mason Greenwood leverte nok en strålende prestasjon da han startet og scoret mot Newcastle.

Ole Gunnar Solskjær fikk godt betalt for laguttaket mot Newcastle da hele trioen på topp noterte seg for scoringer.

Anthony Martial scoret to, mens Marcus Rashford og Mason Greenwood scoret ett hver.

Sistnevnte – fortsatt bare 18 år gammel om noen skulle ha glemt det – scoret sitt åttende mål for sesongen.

– Greenwood oser av scoringer. Han var litt syk etter Watford-kampen, men vi fikk ham frisk til denne kampen, og han holdt samfulle 90 minutter. Det er jeg glad for, sa Solskjær til MUTV etter kampen. 

– Han har selvtillit ja, også utenfor boksen. Jeg skal ikke fortelle ham at skuddet før scoringen hans var en gal avgjørelse, for det kunne det ha vært.

– Det kan ha vært at han skulle sentret, men man kan ikke si det til unge spillere. Da tar man vekk målene fra Mason. Det var et godt skudd og han har det med å treffe mål. 

– GODT JOBBA MASON: Anthony Martial roser sin lagkamerat etter scoringen mot Newcastle. 

– Mason er bedre når han får kommet seg inn i boks, enn når han en dypt i banen eller på kant. 

50-50, eller?

På pressekonferansen etter kampen ble Solskjær spurt om de mytiske føttene til unggutten.

Han skyter like godt med begge bein, og det diskuteres fortsatt blant eksperter om hvilket som er hans beste.

– Greenwood er nok 50-50 på høyre og venstre. Eller, det er vel heller 60-60 siden han er så ekstremt bra med føttene. Han kan gå begge veier og er et mareritt for forsvarere. 

GOD IGJEN: Det virker nesten som om Greenwood ikke kan spille dårlige kamper. 

– Han kan skyte med kraft, han kan plassere, han kan så mange teknikker, sier manageren før han sammenligner Greenwood med en United-legende. 

– Man har spillere som Cristiano [Ronaldo] som har scoret utallige med venstre, og han har et skikkelig skudd. Mason kan skru den med begge beina. Han er en eksepsjonell avslutter. 

Fortsatt mye å lære

Solskjær er raus med komplimentene, men passer på å ikke legge for mye press på spilleren.

– Han har fortsatt mye å forbedre og han vet hva det gjelder. Han har blitt det forklart og han jobber hardt. Jeg husker da jeg var 18. Jeg var ikke i nærheten av det nivået han er på nå. 

– Han lærer og han vokser, også som et menneske. Han skal fortsette å gjøre det og vi skal ikke se det beste av ham før om flere år. Se på Marcus, han blir mer og mer moden. 

– Marcus er et fysisk vidunder. Han tar vare på seg selv og han jobber hardt på styrkerommet. Når man i tillegg har den spensten handler det bare om motet til å gå opp i de duellene, sier Solskjær og smetter med det inn litt ros til Rashford.