– Han kan bli like god som Mbappé og vinne Ballon d’Or

– Marcus var den av United-spillerne som imponerte meg mest, men han er fremdeles ung og kan bli enda bedre, sier Matteo Darmian. Italieneren roser også manager Ole Gunnar Solskjærs visjoner for United.

Matteo Darmian er tilbake igjen i Italia og spiller nå for Parma etter fire sesonger i Manchester United.

Høyrebacken kom til United sommeren 2015, og imponerte i debutsesongen under Louis van Gaal. Italieneren ble også kåret til månedens beste spiller av united.nos lesere i sin første måned i debutsesongen.

– Husker treningsøkten som om det var i går

Det var imidlertid en annen spiller som imponerte Darmian, en tenåring som hadde blitt hentet opp i seniorgruppen etter å ha imponert for U18-laget.

– Jeg husker fremdeles Marcus Rashfords første trening med førstelagstroppen som om det var i går. Jeg tenkte umiddelbart at dette er en utrolig spiller. Han gjorde så mange imponerende ting på trening sin unge alder til tross, og måten han forbedret detaljene i spillet sitt imponerte meg virkelig, sier Darmian til avisen Guardian.

KAN VINNE BALLON D’OR: Matteo Darmian og Jesse Lingard gratulerer Marcus Rashford med scoring mot Burton. Italieneren er mektig imponert over Rashford og mener sin gamle lagkamerat kan bli verdens beste spiller.

Darmian var ute med en skulderskade da Rashford debuterte på førstelaget med to mål mot danske Midtjylland i Europa League.

Rashford fulgte opp med to scoringer i Premier League-debuten mot Arsenal noen dager senere, og siden har Rashford blitt sett på som en av Uniteds viktigste spillere.

– Kan bli like god som Mbappé

Darmian tror han kan bli den viktigste.

Etter at italieneren forlot United, har Rashford tatt nye steg og hadde en imponerende sesong bak seg før en ryggskade og coronaviruset satte en stopper for all fotball enn så lenge.

Darmian er imidlertid ikke i tvil om at Rashford kan nå ekstremt langt når han er tilbake. 

– Om han fortsetter å jobbe like hardt som han har gjort så langt kan han vinne Ballon d’Or. Det er jeg sikker på. Han var den spilleren som imponerte meg mest i Manchester United, men han er fremdeles ung og kan bli enda bedre. Jeg tror han kan bli like god som Kylian Mbappé og kjempe om Ballon d’Or i fremtiden, sier Darmian. 

Skryter av Solskjær

I løpet av sine fire sesonger på Old Trafford spilte Darmian for tre managere, men etter en god start i United-trøyen slet han med å vinne José Mourinhos tillit.

Darmian spilte imidlertid syv kamper i Europa League, inkludert finalen mot Ajax, da United vant turneringen i Stockholm i 2017.

I 2018/19-sesongen fikk imidlertid Darmian kun seks kamper fra start og ble solgt sist sommer. 

HØYDEPUNKTER: Matteo Darmian jubler for scoringen mot Crystal Palace på Old Trafford og kysser Europa League-pokalen etter seieren mot Ajax i Stockholm.

Til tross for at mulighetene under Ole Gunnar Solskjær ble få, er italieneren sikker på at nordmannen er rett mann for United-jobben.

– Jeg har bare positive ting å si om Solskjær, tro meg, sier Darmian.

– Om det var opp til meg burde han fått en langtidskontrakt. Manchester United har startet dette prosjektet, denne reisen, med mange unge britiske spillere og klubben vil fortsette med dette prosjektet. På grunn av den personen han er, og den personen jeg ble kjent med, håper jeg Solskjær har stor suksess med United, sier Darmian.