– Han hater til og med å tape i stein, saks og papir

– Bruno Fernandes er en verdensklassespiller med et ekstremt konkurranseinstinkt, sier midtbanemakker Fred.

Den brasilianske midtbanespilleren fikk begrenset med spilletid etter at Bruno Fernandes kom til United, men Fred lovpriser likevel portugiserens innflytelse i United-troppen etter overgangen fra Sporting Lisboa.

– En strålende leder

– Bruno er en verdensklassespiller. Han er intelligent, har en fantastisk teknikk og overblikk og er dessuten en strålende leder. Utenfor banen snakker han med alle og gir uttrykk for sine meninger. Han er et konkurransemenneske som til og med hater å tape i stein, saks og papir, forklarer Fred til magasinet FourFourTwo.

HAR FUNNET TONEN: Fred og Bruno Fernandes slipper i det minste å bekymre seg for språkbarrieren når de snakker med hverandre. Nå roser den brasilianske midtbanespilleren Bruno Fernandes og sier verdensklassespilleren fra Portugal har hatt en enorm innflytelse på laget etter overgangen fra Sporting Lisboa.

Sist sesong endte United på 3. plass i Premier League og nådde semifinalen i tre ulike cupturneringer.

Det er ikke nok, mener Fred. 

– Vi kan ikke si at vi hadde en god sesong ettersom vi ikke vant noe. For en klubb som Manchester United er det rett og slett ikke en god sesong når du ikke vinner et trofé. Vi nådde tre semifinaler, men tapte alle tre. Jeg var overbevist om at vi ville vinne Europa League. Jeg sier ikke det av mangel på respekt for Sevilla, for de har vist at de vet hvordan de skal vinne den turneringen, men jeg trodde vi skulle gå hele veien, sie han til det engelske fotballmagasinet.

– Et privilegium å spille for Ole

Fred mener likevel at det var lyspunkter sist sesong.

Med Bruno Fernandes på laget var United det beste laget i Premier League, og tapte ikke en eneste ligakamp i 2019/20-sesongen etter portugiserens ankomst. 

– Vi spilte bra fotball og kvalifiserte oss til Champions League. Det var viktig fordi United simpelthen være med i den turneringen, understreker Fred.

GOD KJEMI: Fred roser Ole Gunnar Solskjærs mentalitet og sier det er et privilegium å spille under nordmannen.

Selv om den nye Premier League-sesongen startet på verst tenkelig vis med 1-3 hjemme mot Crystal Palace, er Fred sikker på at United vil være med å kjempe om troféer denne sesongen under manager Ole Gunnar Solskjær. 

– Ole er veldig lett å forholde seg til. Han var en strålende spiller her og forstår hvordan vi som spillere tenker. Det er ikke lett å lede en gruppe med så mange gode spillere som alle forventer spilletid, men han vet hvordan han skal bruke stallen. Han forklarer tydelig hva han forventer av oss. Han har en lysende fremtid som manager, og det er et privilegium å spille for ham, sier Fred.

– Jeg vil bli her for å vinne troféer

Med kjøpet av Donny van de Beek er det mange som forventer at Solskjær nå må selge en av midtbanespillerne. Fred deler ikke den oppfatningen. 

– Kjøpet av Donny betyr at stallen blir sterkere, og det trengs denne sesongen med et tøft kampprogram. Det vil bli økt konkurranse om plassene, men det er jeg vant til. Jeg vil bli her. Jeg har sagt fra første dag at jeg ønsker å være en viktg spiller i denne klubben og vinne troféer her, påpeker Fred.