– Han har temperamentet til Verón og kvaliteten til Scholes

Hvor mye ros kan Bruno Fernandes få etter en fotballkamp? Vel, på pressekonferansen etter kampen mot Watford testet Ole Gunnar Solskjær den grensa.

Det som angivelig er grunnen til at Bruno Fernandes’ overgang til Manchester United dro ut til slutten av overgangsvinduet, var at Sporting og United brukte lang tid på å bli enige om prisen for spilleren.

Etter kampen mot Watford ser portugiseren, som kostet United rundt 60 millioner euro, nærmest ut som et kupp.

– I dagens marked syns jeg vi fikk en god avtale. Han har kommet inn og gitt alle sammen en løft. Han er mer enn bare en ny spiller i troppen. 

– Man kan se at supporterne er vant til spillere med den kvaliteten, innstillingen og personligheten. Han er et stort pluss.

– En blanding av Scholes og Verón

– Han kom inn fra dag én og allerede første treningsøkt krevde han ballen i beina. Noen spillere trenger litt tid på seg før de blir varme i trøya, men ikke Bruno. Han er som en blanding av [Paul] Scholes og [Juan Sebastián] Verón, om jeg skal være ærlig. Han har temperamentet til Verón og kvaliteten til Scholes.

GREENWOOD: – Det er som om han har vært her i et år

SAMMENLIGNES MED STORE SPILLERE: Å bli sammenlignet med Verón og Scholes er et kompliment av de ypperste. Førstnevntes United-karriere ble nok ikke det de fleste hadde håpet på, men det er ingen tvil om at argentineren var talentfull. Sistnevntes legendestatus er urokkelig.

– Han kommer til å bli en viktig spiller for oss. Vi trengte sårt den spillertypen, og en av de gode tingene med ham er at han prøver å spille den risikable pasningen. Det var en av tingene jeg likte med å spille sammen med Verón. Man kunne alltid gå på løp, for han prøvde å finne deg. Om han ikke traff, så så han iallfall etter deg.

– Enn så lenge er det fortsatt ikke nok løp rundt Bruno. 

BØRSEN: (+) – Det lyser en vilje av ham som er helt unik

Dødballspesialisten

Den nye supporteryndlingen har allerede levert målgivende fra hjørnespark, truffet treverket på frispark og funnet nettmaskene fra straffemerket.

Presisjonen på dødballer var én av de mange kvalitetene som ble trukket frem da Fernandes først ble linket til United.

Nå nyter Solskjær og United godt av den presisjonen.

– Han er kjent for å ha en bra dødballfot og han har allerede vist det. I det siste har han også tatt en del straffer på treninger. Jeg var aldri i tvil om hvilken type straffe han kom til å skyte, sier Solskjær og sikter til det litt karakteristiske hoppet portugiseren foretar før han setter stamfoten i bakken.

SATTE DEN SELV: Bruno Fernandes ble felt av Watford-målvakt Ben Foster og var kjølig nok til å sette straffesparket selv.

Manchester United har blitt kritisert fordi de ikke hentet Fernandes allerede i sommervinduet før sesongstart, og Solskjær blir spurt om hvilken betydning det kunne hatt for klubben om de hadde maktet det.

– Vel, han er her nå, og han er en av flere brikker vi ønsker å få på plass. Han er en stor brikke. Vi nærmer oss siste del av sesongen og jeg syns vi har sett mye bra fra Harry [Maguire] og Aaron [Wan-Bissaka], sier nordmannen om to av sommersigneringene og med det unngår å svare på spørsmålet. 

– Nå har vi fått inn en «tier» og en spiller som kan spille boks-til-boks i en og samme person. Noen ganger kommer han til å spille i den defensive toeren på midten, andre ganger kommer han til å spille som indreløper og av og til bak spissen.

LES OGSÅ: Derfor var ikke Lingard og Pereira med mot Watford

– Jeg er hans største kritiker

Han nikket inn den første scoringen mot Chelsea, satte inn reduseringen mot Club Brugge og ydmyket Watford med en scoring tatt rett ut av ballbingen.

Anthony Martial er i fyr å flamme om dagen.

– Er det en tilfeldighet at Martial har scoret i tre strake kamper etter at Bruno har kommet til klubben? 

– Ja, det er det, svarer Solskjær til det som ender opp med å bli et latterfyldt presserom.

– Jeg er fornøyd med den uken Anthony har lagt bak seg. Han får en del kritikk, og jeg er nok hans største kritiker. For jeg krever mye forskjellig fra ham.

RUNDLURTE ALLE: Posituren til Ben Foster i bakgrunnen sier vel det meste.

– Denne uken har han vartet opp med varierte scoringer. Han scoret på hodet mot Chelsea, et arbeidsmål mot Brugge og i dag viste han frem teknikk fra øverste hylle. Jeg vil se mer av det og jeg kommer til å fortsette å pushe ham.

MER OM MARTIAL: – Teknikken han viser der er rett og slett vidunderlig