– Han har hatt fantastiske resultater

Manchester City-manager Pep Guardiola har latt seg imponere over Ole Gunnar Solskjærs start som United-manager.

Pep Guardiolas Manchester City vartet opp med en oppvisning av de sjeldne onsdag kveld da Burton Albion ble slått hele 9-0 i den første semifinalen i ligacupen.

Etter å ha snakket om kampen og det smått surrealistiske resultatet, fikk Guardiola spørsmål fra VG, som var på pressekonferansen, om hva han synes om Ole Gunnar Solskjærs start i managerstolen i United.

– Det jeg har sett er veldig bra

– Han startet mye bedre enn meg. Jeg tapte min første kamp og spilte uavgjort i den andre. Han har vunnet alle kampene så langt. Han er en ny og  gjør det fantastisk bra både med resultater og måten de spiller på, sa Guardiola.

IMPONERT: Victor Lindelöf og Ole Gunnar Solskjær snakker sammen på treningsfeltet i Dubai. City-manager Pep Guardiola har blitt imponert over både resultater og måten United har vunnet på under nordmannen.

City kniver med Liverpool, og muligens Tottenham, om Premier League-gullet denne sesongen, og Guardiolas fokus har naturligvis lagt på eget lag og ikke United.

Men noe har han fått med seg.  

– Jeg har ikke sett så mange minutter, men det jeg har sett har vært veldig bra, forklarte han.

Guardiola var imidlertid ikke så snakkesalig om Uniteds kommende bortemøte med Tottenham.

– Det er ikke min jobb å snakke om Tottenham og United og de andre lagene, smilte han.

– Må gjøre som Ferguson

En som derimot mer enn gjerne snakker om søndagens oppgjør på Wembley er Joe Cole.

Den tidligere landslagsspilleren var en av stjernene på José Mourinhos Chelsea-lag som ble seriemester både i 2004/05 og 2005/06. Han har latt seg begeistre av det United har vist etter at hans gamle sjef ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær, men før oppgjøret på Wembley har han et råd å komme med til nordmannen.

VENNER OG FIENDER: Romelu Lukaku og Toby Alderweireld er lagkamerater for Belgia, men søndag kan de møtes som rivaler for hver sin klubb på Wembley.

– Han må komme hit og stenge butikken. Ferguson visste hvordan man gjorde det. Mange mener det bare var angrepsfotball i fri utfoldelse, med Ferguson, men han visste hvordan han skulle få poeng borte, forklarer Cole til Sky Sports.

Og legger til:

– Tottenham er nå på et nivå hvor du rett og slett må stanse dem fra å spille fotball. Deretter kan han se på hvordan han skal få Uniteds angrepsspillere til å komme inn i kampen. Dette blir hans første virkelige store test, påpeker Cole.

Tidligere Tottenham-spiss, og assistenttrener på det irske landslaget Robbie Keane er imidlertid ikke like sikker på om Solskjær vil tenke defensivt før storkampen på Wembley.

– Jeg tror han kommer hit for å vinne kampen. Det er en godfølelse i troppen nå. Jeg tror han vil spille med stor fart hos de tre på topp, og angripe de fire bak hos Tottenham, forklarer Keane.

Tottenham og Manchester United barker sammen på Wembley, søndag klokken 17.30 norsk tid.