– Han har gjort det briljant

Jürgen Klopp roser Ole Gunnar Solskjær tre dager før gigantkampen på Old Trafford.

Fredag formiddag møter både Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp pressen til de offisielle pressekonferansene før søndagens kamp, men Liverpool-manageren har allerede snakket med Sky om Solskjærs jobb som United-manager.

Etter 11 seirer, én uavgjort og ett tap så langt, så er det mye ros å høste for United-manageren.

– Jeg er jo selv en manager, og jeg vet at vi ikke er magikere. Det er ikke bare sånn at vi kan komme inn og si at «du har ikke vært god, men jeg kan sørge for at du blir det», sa Klopp – som slapp unna suspensjon for å ha vært kritisk til dommeren etter en kamp mot West Ham nylig.

– Vi har imidlertid veldig gode spillere rundt oss, og så handler det om å ta ut potensialet i laget, forbedre kvaliteten og det har han selvsagt gjort. Det betyr at han er god nok som manager for en toppklubb.

– Han gjør en briljant jobb.

Møttes for ett år siden

Klopp møtte Solskjær på La Manga for ett år siden, og da uttalte Solskjær at Liverpools offensive spill var til inspirasjon for ham som Molde-trener.

MØTTES PÅ LA MANGA: Klopp og Solskjær tidlig i 2018. Foto: Faksimile/ Skjermdump fra moldefk.no.

Nå har Liverpool-manageren sett at Solskjær har flere taktiske strenger å spille på.

– Vi får se hvordan de stiller opp. De har jo vist at de kan spille på forskjellige måter, og de er mye mer offensive nå. Det er helt sikkert. Kontringgstyrken deres er også massiv, spesielt når Martial og Lingard blir klare igjen.

– Så er det et par måter man kan gi dem noen spørsmål som krever noe som det ikke finnes enkle svar til. Det kommer til å bli en krevende kamp for begge, veldig fysisk, sier Klopp.