– Han er fremdeles en fantastisk spiller

Robin van Persie tror fremdeles chileneren kan lykkes i United.

Nederlenderen skjøt United til klubbens foreløpig siste ligagull i 2012/13-sesongen da Sir Alex Ferguson hentet ham fra Arsenal.

Både Van Persie og Sánchez var 29 år gamle da de ble hentet til Old Trafford fra Emirates i Nord-London.

– Må finne lykken igjen

Der stopper imidlertid likhetene mellom de to, for der Van Persie ble en uhyre populær spiss for sin eminente målteft i Sir Alex Fergusons siste sesong, har Sánchez slitt blytungt etter at han kom til United vinteren 2018.

DRØMMETREFF: Robin van Persie scoret alle Uniteds tre mål da landsmannen Ron Vlaar og Aston Villa ble slått 3-0 våren 2013. Den seieren sikret United ligagullet.

Kun fem scoringer på 45 kamper, derav 14 som innbytter, er et magert utbytte for spilleren som hever den største lønnssjekken i United.

– Han er fremdeles en vidunderlig spiller, en fantastisk spiller. Men han må finne en måte å bli lykkelig på igjen, sier Van Persie til Goal.com. 

Robin van Persie vet utmerket godt hvor mye trivsel har å si for at en spiss skal levere. Etter 30 mål i debutsesongen under Ferguson, ble det kun 18 mål under David Moyes og 10 under Louis van Gaal før nederlenderen ble solgt til tyrkiske Fenerbahce i 2015.

VANSKELIG TID: Det var knyttet enorme forventninger til Alexis Sánchez da han kom til United vinteren 2018. Dessverre har chileneren så langt vært en stor skuffelse i United-drakten.

 

– Om du er lykkelig ønsker du å skape noe og ha det moro. Han viste det de første månedene etter det jeg kunne se, og det er den følelsen han må finne igjen, sier Van Persie.

Linket til Italia

Alexis Sánchez er fremdeles et stykke unna kampformen og blir stadig vekk linket til Italia der overgangsvinduet fremdeles er åpent.

Både Roma, Juventus, AC Milan og Napoli har vært nevnt som mulige klubber med tanke på et utlån.

Van Persie har imidlertid ikke gitt opp håpet om at chileneren vil lykkes på Old Trafford.

– Han er fremdeles en fantastisk spiller, men han ser ikke lykkelig ut. Jeg vet ikke hva det skyldes og kan bare gjette. Men for en som står på utsiden virker han ulykkelig og han må finne en måte å finne gleden på igjen, sier den tidligere nederlandske måltyven.