– Han er en «Man. United-type»

QPR-målvakt Robert Green applauderer sin keeperkollega David De Gea.

Den tidligere engelske landslagskeeperen som blant annet voktet buret for England under VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010, har som de fleste andre latt seg imponere av måten De Gea har overvunnet problemene han støtte på i tiden etter overgangen fra Atlético Madrid i 2011.

– Formmessig er han helt der oppe i toppen. Det er ingen tvil om at han nå er blitt en langt bedre keeper, konstaterer Green overfor denne ukens London Call-in.

– Innad i Manchester United prates det om «Manchester United-spillere». Rio (Ferdinand) sier gjerne: «Han er en Manchester United-spiller», eller: «Han er ikke en Manchester United-spiller».

“Det er bare en viss type mennesker som passer inn.”

– Robert Green

– Det er bare en viss type mennesker som passer inn, i likhet med managere. Det vises på dem.

– Peter Schmeichel, som var en fantastisk målvakt, er et godt eksempel, fortsetter Green.

– Hele væremåten hans bar bud om at han var Manchester United-spiller. Han hadde dette lille arroganse-elementet som er nødvendig for å kunne spille for en slik klubb.

Norway v England - International Friendly
QPR-keeper Robert Green

– David De Gea fikk en tøff start, men nå er han i ferd med å bygge seg opp til å bli likedan.

Green mener at faktorer som at De Gea bare var 20 år gammel da han kom til Old Trafford for £19 millioner, må tas med i vurderingen av ham.

– Bare se på mange av disse spillerne som skriver under for store beløp. De er unge menn; ja, de er guttunger. De trenger tid til å bli vant med omgivelsene for å kunne vokse inn i den posisjonen de skal fylle. Nå er David De Gea i ferd med å gjøre nettopp det, avslutter QPR-keeperen.