– Han er en krevende manager

Men Diego Costa har kun positive ting å si om gamlesjefen i forkant av søndagens oppgjør.

Chelsea-spiss Diego Costa insisterer på at han er takknemlig overfor Mourinho i forkant av Uniteds oppgjør mot Chelsea kommende søndag.

Det var portugiseren som hentet Costa til de helblå fra London i 2014, og Costa betalte igjen med å bidra til ligagull i Mourinhos første sesong tilbake i klubben.

Men da Chelsea skulle forsvare tittel påfølgende sesong gikk det skeis. Mourinho fikk sparken, og ryktene svirret om hvorvidt han hadde kommet på kant med spillerne ettersom flere av dem underpresterte voldsomt. Det var en skamplett på en ellers usedvanlig bunnsolid CV for den nåværende United-treneren.

Under Conte er Costa tilbake i godformen igjen, men den brasiliansk-spanske spissen mener det ikke nødvendigvis var Mourinhos feil at det gikk så galt forrige sesong.

– Helt ærlig, er jeg veldig takknemlig overfor Mourinho, fordi han hjalp meg veldig mye, sier han i et intervju med Sky Sports (gjengitt hoss FourFourTwo).

En av de beste

GAMMEL ELEV: Diego Costa nøt å spille under Mourinho.

Costa mener, tross alt som skjedde forrige sesong, at United har fått tak i en trener i ypperste verdensklasse.

– Som spiller ønsker man alltid å forbedre seg, og du vil ha best mulig trener. Mourinho er en av de beste, sier Costa

Han røper at det var Mourinhos navn som tiltrakk ham til Chelsea, før han fortsetter:

-Han er en trener som krever mye av spillerne sine. Han krever maksimum. Han hjalp meg veldig mye, men så gikk det ikke så bra den andre sesongen. Sånt skjer, tenker jeg.  Men sannheten er at Mourinho gjorde meg mye bedre, sier Costa.

Ute av form

Diego Costa har vært en av Chelseas fremste offensive trusler denne sesongen, og er en spiller United må se opp for på Old Trafford søndag.

17 mål har det blitt, nøyaktig like mange som Zlatan, men Chelsea-spissen har imidlertid hatt en liten formdupp etter at han ble koblet til en overgang til Kina i januar.

Siden årsskiftet har Costa kun nettet tre ganger.