– Han bør bruke Ronaldo som rollemodell

Rene Meulensteen mener at Marcus Rashford bør lære av hvordan Cristiano Ronaldo jobbet med å score mer mål da portugiseren var på samme alder.

Debatten om hva som er Marcus Rashford sin beste posisjon har igjen blusset opp denne uken, etter at tidligere United-spiss Michael Owen var ute og sa at han ikke så på unggutten som en naturlig målscorer.

Tidligere denne uka stilte også Owen Hargreaves og Paul Scholes spørsmålstegn ved hvor Uniteds nummer 10 bør spille.

Rene Meulensteen har snakket om Marcus Rashford i The Mirror om hvordan Rashford kan bli nettopp det – en scoringsmaskin. Den tidligere United-treneren har vært med på å gjøre et ungt talent til en scoringsmaskin før, og snakker om hvordan Rashford kan bli det samme.

– Rashford har likt tankesett

Det unge talentet vi snakker om er selvfølgelig Cristiano Ronaldo, som Meulensteen rakk å jobbe med et par år før portugiseren dro til Real Madrid.

Han ser likheter mellom en ung Rashford og en ung Ronaldo, selv om sistnevnte var unik på mange områder.

TRENTE RONALDO: Rene Meulensteen var en viktig faktor til at Cristiano Ronaldo utviklet seg til å bli en målsnik mot slutten av United-karrieren.

– Cristiano var unik på grunn av at han hadde en så ekstremt stor tro på egne ferdigheter, åpner Meulensteen.

– Men jeg ser at Marcus Rashford har et likt tankesett, og et ønske om å bli den beste spilleren han kan bli. Han bør absolutt bruke Cristiano som en rollemodell, fortsetter ham.

Meulensteen tror Rashford er avhengig av å score mer mål hvis han skal nærme seg de beste i verden om noen år.

– Jeg sier ikke at han skal bli den neste Ronaldo. Men Marcus kan bli en fantastisk fotballspiller hvis han vil det nok. Det kommer hvis han begynner å score flere mål, vinner flere kamper og løfter flere trofeer.

Må oppsøke scoringsposisjonene

Han mener at Rashford må lære seg å oppsøke mer sentrale posisjoner for å bli målscoreren alle United-fans håper på.

– Han har spilt mest ute på sidene i starten av karrieren – akkurat som Cristiano gjorde.

LÆRER: Meulensteen tror Ole Gunnar Solskjær hele tiden jobber med å få Marcus Rashford inn i bedre scoringsposisjoner.

– Men for å score mer mål, så må han komme seg i bedre scoringsposisjoner. Det sier seg selv at han da vil ha en større sjanse for å få ballen i mål, sier Meulensteen og legger til:

– Ronaldo lærte seg hvordan han skulle gjøre det, og nå ser det ut som Solskjær prøver å få Rashford til å gjøre det samme.

Må score enkle mål

Men Sir Alex Ferguson sin gamle førstelagstrener er ikke ferdig med å trekke fram likheter. Han tror også at Rashford – i likhet med Ronaldo som ung – kanskje er for opptatt av å score de fine målene, heller enn å score de enkle.

– Cristiano sine naturlige instinkter var å alltid score de flotteste målene. Han prøvde alltid å finne krysset fra 30 meter og få årets mål. Noe av det samme ser jeg i Marcus Rashford, sier Meulensteen, før han forklarer hvilke grep de gjorde for å få Ronaldo til å score over 40 mål i sesongen.

– Jeg fikk han til å forstå at det viktigste var å score mange mål, ikke spektakulære. Det er det som definerer en god målscorer.

– Vi jobbet så klart med avslutningsteknikken hans, men først og fremst tankesettet, slik at det ble naturlig for ham å være i de rette posisjonene til rett tid, sier Rene Meulensteen.

MANGE MÅL: Slike bilder var United-fansen vant med å se av Cristiano Ronaldo etter hvert.