– Han blir bare bedre og bedre

Målscorer Jesse Lingard etter DEN assisten fra Anthony Martial.

Lingard var mannen som fikk nyte godt av franskmannens fantastiske raid gjennom Real-forsvaret på Levi’s Stadium i Santa Clara natt til mandag.

Etter først å ha blitt vitne til måten hans tre år yngre lagkamerat snurret rundt med fortvilte og svimle motstandere, kunne ikke Lingard unngå å score da han like før pause fikk ballen servert på sølvfat foran åpent mål.

– Den (Martials oppvisning) var bare helt fantastisk, lød 24-åringens umiddelbare kommentar til MUTV etter oppgjøret, som altså endte med 2-1-seier på straffekonkurranse etter 1-1 ved ordinær tid.

Lingard var full av beundring over måten Martial nærmest hadde brukt Real-spillerne som rundingsbøyer, men lot det skinne igjennom at han ikke var udelt overrasket.

“For forsvarsspillere oppleves han som det reneste marerittet.”

Jesse Lingard

LINGARD og MARTIAL gratulerer hverandre med scoring.

– Anthony har strålende nærteknikk og selvtillit nok til å dra nytte av den i kampsituasjon. For forsvarsspillere oppleves han som det rene marerittet. Heldigvis hadde jeg kommet meg fri av oppasseren min og funnet plass ved bakre stolpe, sa han om situasjonen som førte til ledermålet like før pause.

Med Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Romelu Lukaku blant avløserne halvveis, var det godt håp om at førsteomgangens oppmuntrende spill ville bli videreført i andre.
Slik gikk det imidlertid ikke. Ingen av de tre stjernespillerne klarte å markere seg i særlig grad, og da et helrenovert Real i tillegg utliknet på et korrekt idømt straffespark, ble det en skuffende omgang sett med United-øyne.

Til det lød Lingards kommentar at det «bestandig er vanskelig å vite hvilken taktikk og formasjon motstanderne vil velge når de bytter ut hele laget».

– Vi tilpasset oss etter hvert, tok kampen til straffesparkkonkurranse og vant.

Nervepirrende straffekonkurranse på Levi’s Stadium.

– Han går mot sin beste sesong

Selv var han ikke blant de utvalgte fra 11-metersmerket, men det var angrepskollega Anthony Martial. Han fikk sjansen som førstemann, men blåste ballen høyt over Kiko Casillas tverrligger. Bommen fikk imidlertid ingen følger for Lingards tro på sin lagkamerat. Tvert imot er han overbevist om at Martial står overfor sin beste sesong til nå:

– Han kommer bare til å bli bedre. Han er fortsatt ung, og han kommer til å bidra stort for oss om han fortsetter å spille med like stor selvtillit som han gjorde her.

P.S.: Anthony Martials straffemiss fikk heldigvis ingen følger. Isteden skulle det vise seg at han ikke hadde gjort noe annet enn å sette standard for det videre forløp. Den ene etter den andre mislyktes, uten at det utelukkende skyldtesudyktighet. Det skyldtes også strålende keeperspill av David De Gea.

Etter fem straffer til hvert av lagene, og en treffprosent på 30(!), endte det altså med 2-1-seier til United.