– Hadde nådd finalen

Sir Alex Ferguson er sikker på at Manchester United hadde gått til finalen i Champions League om de ikke hadde røket i gruppespillet.

United-manageren innrømmer at han fortsatt er skuffet over at laget hans røk ut i den gjeveste europeiske turneringen. Champions League ruller i gang igjen tirsdag kveld, og det andre gang uten United på hele 16 sesonger. De røde djevlene må nøye seg med å spille i Europa League, og møter Ajax som sin første motstander de to neste torsdagskveldene.

– Utrolig skuffende

Ferguson føler United mistet en god mulighet til å nå sin fjerde finale i løpet av fem år, men innrømmer at de ikke gjorde det godt nok for å avgjøre gruppa i den siste kampen mot Basel. – Det var en gigantisk skuffelse, fordi jeg følte at om vi hadde gått videre så hadde vi kommet til finalen, sier United-manageren ifølge MirrorFootball. – For meg var det største problemet hjemmekampen mot Basel. Vi ledet 2-0 og misset på fire eller fem store sjanser. Vi endte opp med å miste konsentrasjonen og selv om vi klarte uavgjort, var det et dårlig resultat for oss. – Det gjorde at vi var nødt til å ta poeng i den siste kampen. Selv om vi dominerte kampen, så scoret vi ikke, og når det skjer så fortjener man ikke å vinne, fortsetter han.

– Nærmer seg Barcelona

Den skotske manageren innrømmer at Barcelona er det beste laget i Europa og at de er laget som må slås. Selv om Real Madrid er laget som er nærmest katalanerne per dags dato, har Ferguson stor tro på laget han er i ferd med å bygge opp nå. – Vi har ambisjoner om å konkurrere med Barcelona og Real Madrid. Vi bestemte oss for noen få år siden at vi skulle bygge en struktur i laget basert på unge spillere, som Wayne Rooney og Nani. – Alt vi har vært nødt til å gjøre siden da er å bare bygge videre rundt noen få unge spillere. Så jeg føler ikke vi er altfor langt unna Barcelona og Real Madrid. – Jeg er sikker på at vi vil vise det snart, avslutter United-sjefen.