Hårfin seier for U18

Manchester United U18 slo Portsmouth 3-2 og gikk med det videre til fjerde runde av FA Youth Cup.

United dominerte kampen og vant fortjent, men det kunne gått galt mot slutten av kampen. Paul McGuinness’ gutter ledet 3-0 etter en time, men to sene scoringer av Portsmouth sørget for spenning helt siste slutt under mandagens kamp i Altrincham. Men Uniteds unggutter klarte å holde på ledelsen, og nå venter West Ham i fjerde runde.

Kampen svingte frem og tilbake helt til Paul Pogba bestemte seg for å teste skuddoften etter en drøy halvtime. Fra over 25 meter sendte han i vei en suser i krysset og ga United ledelsen. Hjemmelaget fortsatte presset ut omgangen uten å belønnes, men etter pause fikk de lønn for strevet, dog med en solid dose flaks. En corner ble på klønete vis satt i eget mål av Portsmouths keeper, etter han på tidligere cornere hadde vist svakheter. Tre minutter senere satte Will Keane inn dagens tredje mål etter å ha blitt spilt frem av Tunnicliffe.

Da virket det som kampen var avgjort, spesielt siden United fortsatte å ha overtaket. Will Keane ble blant annet nektet sin andre scoring for dagen da dommeren feilaktig annullerte scoringen for offside, og senere i kampen bommet Van Velzen på straffespark. Portsmouth ga seg likevel ikke og scoret to mål de siste sju minuttene, men det ble for lite og United gikk videre.

Fjerde runde spilles onsdag 19. januar.

United: Johnstone; M Keane (Lingard, 76), Thorpe, Fornasier (Massacci, 76), Blackett; Cole (Fryers, 76), Tunnicliffe, Pogba, van Velzen; Cofie, W Keane.

Ubenyttede reserver: Jacob, Hendrie.