Videre etter Mitchell-kremmerhus

LIVE: 2-2 mot Middlesbrough holdt for Nicky Butts gutter, som dermed er kvalifisert til kvartfinale i PL International Cup.

I konkurranse med Sparta Praha og fjorårsvinnerne fra Villarreal, har United og Middlesbrough skilt seg ut som de to beste klubbene i Gruppe B.

De hadde begge beseiret sine utenlandske motstandere, og lå side om side på toppen av tabellen. United lå imidlertid et hestehode foran takket være ett måls overvekt.  

Torsdag kveld møttes de to topplagene på Leigh for å fullføre gruppespillet. Det som på forhånd var klart, var at gruppevinneren går direkte til kvartfinale.

demetri_mitchell
KREMMERHUS: Demetri Mitchell scoret en kandidat til årets U23-mål denne torsdagskvelden.

Det gjorde United i et aldri så lite nervedrama på Leigh Sports Village.

Først brant Josh Harrop en tidlig mulighet til 1-0 da han lefset straffesparket sitt i klypene til keeper Aynsley Pears. Deretter var det stillingskrig frem til midtveis i 2. omgang, da Demetri Mitchell bestemte seg for å bli til George Best i glansdagene.

2-3 mann ble enkelt dratt bort da den vikarierende venstrebacken skar inn fra venstre med sitt voldsomme rykk, før han bøyde ballen lekker i lengste kryss med høyrefoten.

Middlesbrough utlignet like etter, før Sean Goss viste Harrop hvordan man skal ta straffespark. Med 10 minutter igjen på kampuret skulle mye til for at United skulle gi fra seg kampen, men Middlesbrough skapte spenning etter en lekker frisparkgåll fra Carlos De Pena, hans andre scoring for dagen. Johnston var forøvrig feilposisjonert.

Vurdering:

GettyImages-585754552_Fotor_Fotor
KAN BLI STOR: Axel Tuanzebe er en av de mest lovende spillerne fra Uniteds U23-mannskap.

Med tanke på hvem som er interessante for førstelagsspill, er det primært Axel Tuanzebe som skiller seg ut. Den store, sterke, hurtige midtstopperen var igjen trygg i de bakre rekker denne kvelden.

Sean Goss leverte også en god prestasjon der han strødde baller fra midtbaneleddet, mens Demetri Mitchell gjorde en god innsats i en uvant backposisjon.

Ellers er det få som skilte seg ut, i det som var en god laginnsats.

United 2-2 (0-0) Middlesbrough

Leigh Sports Village
Torsdag 22.12.2016, kl. 20.00
Premier League International Cup Gruppe B

58′ 1-0 Demetri Mitchell
62′ 1-1 Carlos De Pena
72′ 2-1 Sean Goss (str.)
83′ 2-2 Carlos De Pena

United: Sam Johnstone; Matt Olosunde, Axel Tuanzebe, Regan Poole, Demetri Mitchell; Matt Willock, Sean Goss; Josh Harrop (DJ Buffonge, 75.), Scott McTominay, Callum Gribbin (Tosin Kehinde, 68.); Devonte Redmond (Charlie Scott, 81.).
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Tyrrell Warren, Josh Doughty.

Middlesbrough: Pears; McGhee, Elsdon, Morris, Kitching, De Sart, Pattison, Tinkler, Mondal, Cooke, De Pena.
Benk: Fryer (gk); Jakupovic, Maloney, Coulson, McAloon, Wheatley, Johnson.

LIVE:

93: 

83: Middlesbrough utligner. Keepertabbe av Sam Johnstone, som står  langt ute og altfor langt borte ved lengste stolpe og forventer innlegg i det de Pena bøyer et frispark rolig i nærmeste hjørne isteden.

82: Charlie Scott erstatter Devonte Redmond på høyrvingen. Redmond har levert en ok match. God i første, noe usynlig i andre omgang. Samtidig får Tuanzebe gult, etter at dommeren først drar opp det røde av lomma med en feiltagelse. Det store spørsmålet er hva han får kort for, ettersom Mitchell gjør forseelsen.

79: Kjemperedning av Johnstone. En corner detter ned i feltet, og Cooke står plutselig alene på tre meter. Han skyter hardt i retning kassa, men Johnstone henger med!

75: Harrop, som har vært god med unntak av straffemissen, erstattes med DJ Buffonge.

72: Harrop vil ha et nytt forsøk, men det er Goss som tar det. Han setter ballen knallhardt ned i høyre hjørne.

71: Ny straffe til United! Olosunde drar seg lekkert fri til høyre, stormer mot dødlinja og sakses ned innenfor Middlesbroughs 16-meter. Hadde nok løpt ut av banen der, Olosunde, unødvendig av Middlesbrough-spilleren.

62: Så smeller det i motsatt ende. Det glipper i de bakre rekker, og uruguayanske De Pena får en enkel jobb med å trille ballen i det åpne buret ved bakre stolpe.

58: Hvilken gåll av Demetri Mitchell?! Han vikarierer på venstrebacken i dag, men viser hvorfor han egentlig er angriper. Mottar ballen ute til venstre nede ved cornerflagget, skjærer inn mot kanten av 16-meteren og skrur ballen vakkert i lengste kryss.

47: Middlesbroughs første ordentlige mulighet. Blokkeres heroisk av Sean Goss.

45: Kampen er i gang igjen. Ingen endringer for Uniteds del.

1. Omgang

45: Pause. United har vært det klart beste laget denne torsdagskvelden, men de røde djevlene har slitt med å få uttelling for sitt fine banespill. Harrops straffe var det nærmeste United kom.

Positivt er det imidlertid at midtbanetrioen trekker trådene, at Tuanzebe/Poole i midtforsvaret har full kontroll, og at backene bidrar sterkt med sine offensive løp. Angrepstrioen har litt å gå på.

32: United dominerer banespillet, men har slitt med å skape muligheter etter Harrops grove straffemiss. Middlesbrough mer direkte, men skaper lite.

16: Straffebom. Josh Harrops straffe er grusom. Han setter den løst midt på keeper, som holder ballen enkelt i fast grep.

15: Straffespark! United vinner en  corner, og den glir igjennom hele feltet. Julian De Sart gjør en merkelig manøver på bakre stolpe i det han kaster seg mot eget mål med hendene først og bokser ballen bort.

13: Bra United-sjanse. Harrop blir spilt fri etter lekkert spill på venstresiden, og han slår inn til Redmond. Han header midt på keeper upresset fra kloss hold.

8: En forsiktig inngang til kampen fra begge lag, der det har skjedd lite. Mangler presisjon fremover, mens begge gjør en brukbar jobb bakover.

1: Kampen er i gang!

Før kamp:

20.00: Det meldes at Warren Joyce er på stadion. Wigan-sjefen ser sine tidligere elever, men er det av ren interesse, eller er han på jakt etter noen til sin nye klubb?

Warren Joyce

19.45: Hvis du ikke har fått det med deg, kan du se høydepunktene fra Uniteds 2-0-seier mot Sparta Praha i videovinduet under.

19.30: Callum Gribbin kommer altså opp fra U18-laget og gjør en opptreden for reservene. Fra laget som slo Sparta Praha er det i tillegg en annen endring; Sam Johnston erstatter Kieran O’Hara i buret. Middlesbrough starter forøvrig med Aynsley Pears i mål, sønn av tidligere United-keeper Stephen Pears.

Tabellen før kampstart:

unspecified-16