Het 17-åring tangerte Pogba og Rashford

Mason Greenwood (17) satte ikke bare Premier League-rekord mot Cardiff. Solskjær-juvelen tangerte også Paul Pogba og Marcus Rashford foran mål.

Mason Greenwood var en rød rose i en ellers temmelig grå bukett på sesongens siste kampdag. Ole Gunnar Solskjær ga 17-åringen sin debut fra start i Premier League, noe som er rekord.

Spissen var nær scoring i første omgang og løsnet til sammen sju skuddforsøk på 90 minutter.

Det er et imponerende tall. Pogba (mot Burnley og Brighton) og Rashford (mot Newcastle) er de eneste United-spillerne som har skutt like mange ganger i én kamp i 2019.

Forrige gang en United-spiller hadde flere enn sju skudd var i 2016, da Pogba hadde åtte forsøk mot Sunderland.

Greenwood er nå den yngste spilleren som har startet en Premier League kamp for Manchester United, og sender Federico Macheda ned til en andreplass på listen. De fem yngste Premier League-debutantene er:

  1. Mason Greenwood: 17 år og 223 dager.
  2. Federico Macheda: 17 år og 253 dager.
  3. Phil Neville: 18 år og 21 dager.
  4. Timothy Fosu-Mensah: 18 år og 99 dager.
  5. Marcus Rashford: 18 år og 127 dager.

17-åringen fikk skryt av Ole Gunnar Solskjær etter kampen: 

– Mason Greenwood var briljant, sa United-manageren, ifølge BBC.

– Han var vår soleklart beste spiller, og det sier mye om gutten. Han kom inn i et lag som manglet selvtillit, og man se hvordan det spilte seg ut. Jeg er imidlertid ikke overrasket over prestasjonen. Vi vet at han er kapabel til det.

ÉN AV TO: Debutanten er, sammen med Scott McTominay, de eneste som trekkes frem med positivt fortegn fra Solskjær etter kampen.

Blant det positive nordmannen trekker frem etter tapet finner vi enda en akademi-gutt.

– Den spilleren som hadde mest selvtillit utpå der var Mason, og det var en glede å se ham. Akkurat det ga fansen, medspillerne og også meg et løft, og han og Scott McTominay var vel de to store plussene fra denne kampen.

Les hva mer Solskjær sa etter kampen mot Cardiff her. 

Jesse Lingard hadde også noen lovord om Uniteds gullgutt: 

– Mason var god. Han var ikke redd for oppgaven og han produserte flere skudd. Han har selvtillit og var levende i begge omganger, sier Lingard til MUTV før han legger til:

– Han er en tilbakelent gutt, men han har det som trengs.

I intervjuet var Lingard klar på at en forandring må skje. Du kan lese hva han sa her.