– Greenwood vokste fra juniorfotballen for lenge siden

Det er ikke overraskende at Mason Greenwood er på alles lepper etter hans solide oppvisning i Europa League på torsdag. Dette sier de engelske journalistene om kampen.

For første gang i seniorkarrieren scorer Mason Greenwood to ganger i én og samme kamp. Det er derfor ikke så unaturlig at 18-åringen kommer i fokus når journalistene på «balløya» feller sin dom over Uniteds 4-0-seier mot AZ Alkmaar i Europa League.

Under har vi samlet et kneppe meninger fra journalister fra forskjellige aviser som deler sine tanker etter maktdemonstrasjonen på Old Trafford på torsdag.

– En pekepinn på progresjonen

Samuel Luckhurst
Manchester Evening News

Mason Greenwood er et alternativ mot Lincoln City på fredag i FA Youth Cup, men man kan trygt forvente at han får en fridag. At han ble tomålsscorer for første gang på torsdag er enda en påminnelse om at han er en gutt som raskt transformeres til en mann. Greenwood vokste fra juniorfotball for lenge siden.

«Mason Greenwood’s dynamite» sang United-fansen til melodien av David Bowies «Starman». 18-åringen har allerede flere mål for klubben enn Radamel Falcao, Angel di Maria og Federico Macheda. 

DYNAMITT: Greenwood har hatt en eventyrlig start på sin karriere som Manchester United-spiller. Måtte det fortsette!

Det var også liv i de eldre bikkjene. Fra Nemanja Matic, til Juan Mata til Ashley Young. De tre 30-et-eller-annet-åringene sto for gjennombruddet som ledet til fire scoringer på elleve minutter. Mata og Matic gjorde opp for en svak førsteomgang, Ashley Young satte første scoring overbevisende i nettaket og åtte minutter senere fant Mata nettmaskene fra krittmerket til 3-0.

En pekepinn på progresjonen i United blir synlig ved å se Matic, Mata og Pereira i startoppstillingen. Selv om de leverte en strålende andreomgang, vil de ikke beholde plassen i laget når Everton venter på søndag. Enda en bekreftelse på det var at Solskjær tok av Anthony Martial og Harry Maguire tidlig i kampen. 

MENs børs: 

Romero: 6, Young: 7, Maguire: 6, Tuanzebe: 6, Williams: 6, Garner: 6, Matic: 5, Pereira: 6, Greenwood: 9, Mata: 7, Martial: 5.

– Han var ødeleggende

Ian Whittell
The Times 

Ole Gunnar Solskjærs vits tidligere i sesongen om at han fortsatt kunne lære Mason Greenwood en ting eller to om avslutningsteknikk mangler ytterligere grobunn etter at United-spissen scoret to i 4-0-kampen mot AZ.

Fire mål på elleve minutter oppsummerer alt som nå ser lysere ut på Old Trafford.

18-åringens avslutninger var ødeleggende, og med sitt sjette og syvende (femte og sjette, jour. anm.) mål for sesongen sikret han United førsteplassen i gruppa, og klubben slipper å møte lag som Inter og Ajax i første utslagsrunde. 

PERFEKT KOMBO: Ole Gunnar Solskjær var selv en mesteravslutter i sin tid. Det er vel få managere som passer bedre for unge Greenwood enn nordmannen.

Greenwood har nytt godt av, og bedre enn noen andre, at Solskjær tydelig insisterer på å bruke de unge spillerne i denne turneringen. Selvfølgelig skulle de heller spilt i Champions League, men Europa League, som er litt mindre krevende, har vært en perfekt plattform for Greenwood og hans jevnaldrende.

LES OGSÅ: Solskjær om Greenwood: – Ikke aktuelt med et utlån

The Times’ børs: 

Romero: 7, Young: 7, Maguire: 6, Tuanzebe: 6, Williams: 7, Garner: 7, Matic: 8, Pereira: 5, Greenwood: 9, Mata: 7, Martial: 7.

– Solskjær kan ikke gjøre feil

Paul Wilson
The Guardian

Mason Greenwoods kveld var en for minneboken, da Manchester United demonterte AZ Alkmaar med en kryssild av mål i andreomgang. 18-åringen scoret to mål og skaffet et straffespark da Solskjær & Co. kjempet seg til seier i den siste gruppespillkampen i Europa League.

Etter 45. kronglete minutter var det siste man forventet et målkalas i andreomgang. Men da det første målet kom løsnet det for Manchester United, og nederlenderne kapitulerte. 

KALAS: Manchester United scoret fire mål mot AZ Alkmaar i en kamp som var noe helt annet enn det motsatte oppgjøret i Nederland.

Det later til at United-manageren ikke kan gjøre noen feil for øyeblikket, og selv om det først så ut som om dette oppgjøret skulle stoppe seiersrekken hans, viste det seg å bli den mest kraftfulle av hans nå tre strake seiere.

Desto mer overraskende var den overbevisende seieren etter en førsteomgang som ikke varmet noen av publikummerne som satt i regnet. United var opptatt av å vise at de var komfortable nok med ballen i beina til å spille seg ut av egen boks, og Ashley Young var heldig som ikke ble straffet hardere etter en vending rett foran Sergio Romero. Argentineren i mål så heller ikke veldig komfortabel ut med ballen i beina. 

– Ingen har utnyttet sjansen som ham

Chris Wheeler
Daily Mail

Av alle ungguttene som har fått en sjanse av Ole Gunnar Solskjær er det ingen som har utnyttet den like godt som Mason Greenwood. 

Prestasjonen mot AZ Alkmaar viste at han kan bli en håndfull for enhver motstander. Han var Uniteds beste og skapte sjanser for Anthony Martial og Juan Mata i førsteomgangen, før han ledet scoringstoget for United etter pause.

Rett før hvilen fikk United en påminnelse om hvilken trussel AZ kan være, og nederlenderne kunne absolutt ha gått opp i ledelsen da Oussama Idrissis innlegg fant Calvin Stengs i boksen. Avslutningen ble imidlertid snappet opp av Sergio Romero.

PÅSKRUDD: Sergio Romero hadde en rolig dag på jobben mot AZ Alkmaar, men var der han skulle være da gjestene var i angrep.

United vil være fornøyde med å ta førsteplassen i gruppa og dermed bli ett av lagene som er seedet. Da slipper de å møte Champions League-tredjeplassene Ajax, Inter, RB Salzburg, og Benfica. 

Daily Mails børs: 

Romero: 6, Young: 6.5, Maguire: 6.5, Tuanzebe: 7, Williams: 7, Garner: 6.5, Matic: 6.5, Pereira: 7, Greenwood: 8, Mata: 7, Martial: 6. Solskjær: 7.5

Les united.nos børs: (+) – For en julepresang fra lagets yngste alv