Greenwood kopierte Rashford: – Vet hva han føler!

MANCHESTER: Da Marcus Rashford ikke hadde dagen, grep Mason Greenwood sjansen. – Jeg vet hva han føler, sa Rashford etter 1-0-seieren.

For tre år siden ble Europa League startskuddet for 21-åringen, som over natten ble klubbens nye stjerneskudd med to scoringer mot Midtjylland.

Torsdag kveld fikk Greenwood en lignende dåp som matchvinner mot Astana.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Jeg har vært i hans sko, så jeg vet hva han føler, sa Rashford til journalistene i intervjusonen etter kampen.

– Men det viktigste var at målet ga oss seieren, og det er det folk bør snakke om. Mason har gjort det bra siden han begynte å trene med førstelaget, og jeg vet at det er mer i vente fra ham.

Ole Gunnar Solskjær la ikke skjul på at han var fornøyd med 17-åringens kamp, og ifølge The Sun kan Greenwood vente seg en lønnsøkning fra 800 til 25 000 pund i uka når han fyller 18 år 1. oktober.

KOMMENTAR: (+) Gull og grønne skoger

NY REKORD: Mason Greenwood (17) er Manchester Uniteds yngste målscorer i Europa foran Marcus Rashford og George Best.

– Lært seg å håndtere presset

Rashford er den eneste United-spilleren som har startet alle kampene denne sesongen og fikk rollen som en slags fadder for Greenwood, Angel Gomes og Tahith Chong mot Astana.

Også han registrerte lettelsen på Old Trafford da Greenwood sørget for tre poeng i det 73. minutt, men tror ikke 17-åringen følte noe form for press i jakten på sin første United-scoring.

– Det finnes ikke den type press for spillere som kommer fra akademiet. De har lært seg å håndtere det siden de var ni år gamle. De vet at hver kamp de spiller for Manchester United er deres viktigste, så de gir alltid alt. Derfor er det ikke overraskende at unge spillere kommer inn og gjør det bra.

– Mason scoret, og Angel var også veldig god. Tahith hadde en god førsteomgang, men hadde litt vanskeligheter i andre fordi Astana jobbet så hardt.

I tillegg satt James Garner på benken. 18-åringen har gjort sine saker meget godt for U23-laget i sesonginnledningen.

Dette var første gangen United brukte tre tenåringer fra start i en europacupkamp siden møtet med Besiktas i 2009.

– Folk snakker om talentene og fremtiden, men jeg tror fremtiden kan være ganske nær. Jeg ser hvor hardt de jobber.

SOLSKJÆR: – Jeg gjorde det vanskelig for spillerne

MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 19: The Manchester United team (Back row L-R: Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Diogo Dalot, Phil Jones, Nemanja Matic, Marcus Rashford, Sergio Romero. Front row L-R: Mason Greenwood, Tahith Chong, Fred, Angel Gomes) line up ahead of the UEFA Europa League group L match between Manchester United and FK Astana at Old Trafford on September 19, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images)
UNGT LAG: Gjennomsnittsalderen på laget mot Astana var bare 24 år.

Misbrukte muligheter

For Rashford ble kampen mot Astana en frustrerende affære.

Dersom ideen var å gi 21-åringen ny selvtillit mot det kasakhstanske laget, slo strategien feil. Rashford misbrukte flere muligheter og måtte etter hvert gi fra seg spissplassen til Greenwood.

Han står med bare én scoring i åpent spill denne sesongen – uten at det bekymrer Ole Gunnar Solskjær.

–  Jeg synes keeperen til Astana var fantastisk. Marcus jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre, og han vil bli bedre. Spisser når som regel ikke toppen før de er 26-27 år, sa Solskjær på pressekonferansen.

BOM, BOM og ATTER BOM: Marcus Rashford misbrukte flere gyldne muligheter mot Astana.

Selv var Rashford mest opptatt av at United sikret tre poeng mot en vrien motstander.

– Det var ikke den beste kampen, men vi fikk en seier mot et lag som var vanskelig å bryte ned, sa engelskmannen.

– For to år siden er jeg usikker på laget hadde hatt samholdet til å komme seirende ut av en kamp som dette. Alle forventet en enkel kamp, men motstanderen kommer hit for å vinne, så det vil alltid bli tøffe kamper.

Ettersom AZ og Partizan Beograd spilte 2-2, har United allerede sikret seg et forsprang på to poeng.

BØRSEN: (+) – Fred skapte fordragelighet