To mål og to målgivende

Stortalentet slo til igjen.

A-laget møter ikke West Bromwich denne sesongen – annet enn eventuelt hvis vi trekker dem i en av cupene – men lørdag ettermiddag var Baggies motstander på U18-nivå.

Til tross for at flere av spillerne spilte i midtuka i Sveits for U19-laget, måtte United finne seg i å være favoritter på WBAs treningsfelt.

Det var ikke noen overraskelse at det var Mason Greenwood som fikk hull på byllen. Han hadde bommet på en brukbar sjanse etter en corner noen minutter tidligere, men så fikk United en ny corner, og da slo han til. Corneren ble headet ut igjen i returrommet av en midspiller, og Greenwood lot ballen sprette før han på halvvolley plasserte ballen elegant helt oppe i hjørnet med utsiden av fotballen.

Et strålende mål, rett og slett, fra en utrolig talentfull spiller.

SCORET I SVEITS OGSÅ: Mason Greenwood.

I det 21. minutt utlignet Jamie Soule for WBA da han satte ballen i åpent mål etter nydelig forarbeid av Morgan Rogers. Brandon Williams og Charlie McCann vil nok ikke være veldig fornøyd med måten Rogers kom seg til innlegg på.

Cirka et kvarter senere var United tilbake i ledelsen, denne gangen med Greenwood som hovmester. Han vant ballen ute på høyresiden, og serverte en meget god pasning til Aliou Traoré, som på førstetouch kunne plassere ballen i mål bak WBA-keeper Ted Cann.

SCORET: Aliou Traoré.

Dessverre snudde det kort tid etterpå, da slurvete markeringsspill på et frispark ga WBA en finfin mulighet til å heade inn 2-2 – og den muligheten tok de. I tillegg lekte de seg gjennom forsvaret og satte inn 3-2 noen minutter før dommer blåste til pause.

Noen minutter etter pause kontret United inn 3-3, og det var kaptein Brandon Williams som fikk æren av å sette ballen i nettet.

Greenwood hadde igjen den målgivende pasningen, og i det 68. minutt scoret han også det som skulle vise seg å bli vinnermålet i oppgjøret. Han dro seg innover fra høyresiden etter samarbeid med Anthony Elanga, og plasserte ballen enkelt (for han!) i mål. Neil Ryans lag vant med det 4-3 for andre kamp på rad.

Nok en gang ble Uniteds U18-lag reddet av Greenwood – det er mye bra i dette laget, men forsvarsspillet må definitivt bli bedre. Frem til det blir det, så får vi bare satse på at Greenwood fortsetter å redde dagen.

Stortalentet har nå ti mål og tre målgivende på sine sju første kamper på U18/U19-nivå denne sesongen.

U18: West Bromwich Albion 3-4 United

WBA Training Ground
U18 Premier League

Mål: 0-1 Mason Greenwood (10.), 1-1 WBA (21.), 1-2 Aliou Traoré (37.), 2-2 WBA (40.), 3-2 WBA (44.), 3-3 Brandon Williams (51.), 3-4 Greenwood (68.).

Manchester United: Alex Fojticek; Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Teden Mengi, Brandon Williams; Dylan Levitt, Aliou Traoré, Ethan Galbraith; Anthony Elanga (Connor Stanley), Mason Greenwood, Charlie McCann (D’Mani Mellor, 70.).
Ubenyttede innbyttere: Lukasz Bejger, Dermot Mee.

Manchester United: Alex Fojticek; Ethan Laird, Di’Shon Bernard, Teden Mengi, Brandon Williams; Dylan Levitt, Aliou Traoré, Ethan Galbraith; Anthony Elanga, Mason Greenwood, Charlie McCann.
Innbyttere: Lukasz Bejger, Dermot Mee. D’Mani Mellor, Connor Stanley.