Det var spørsmål om hvem som skulle erstatte ufokuserte David de Gea, og valget falt til slutt på rutinerte Sergio Romero, og ikke Sam Johnstone.

På stopperplass fikk Chris Smalling tillit sammen med Daley Blind, mens Phil Jones var helt ute av 18-mannstroppen.

Romero – Darmian, Smalling, Blind, Shaw – Mata, Schneiderlin, Carrick, Young – Memphis – Rooney

Benk: Johnstone, McNair, Schweinsteiger, Herrera, Valencia, Pereira, Chicharito

Tottenham: Vorm -Walker, Alderweireld, Vertonghen (c), Davies – Bentaleb, Dier – Chadli, Eriksen, Dembele – Kane

Svak start

Det startet imidlertid ikke spesielt bra.

United presset høyt, men Tottenham klarte i innledningen lett å spille seg forbi Uniteds ledd, og da United først hadde ballen skapte de ingenting. Det gikk for tregt – både i enkeltspilleres avgjørelser og som lag.

Juan Mata mistet ballen på egen halvdel, Tottenham spilte opp Harry Kane sentralt i ballen, han chippet ballen over backrekka til Christian Eriksen som holdt unna for Matteo Darmian. Men heldigvis – alene med Romero lobbet dansken ballen over keeper, men også noen centimetere over tverrliggeren.

Det var et skremmeskudd. United var rystet, og fikk det ikke til å stemme.

Etter 18 minutter var Tottenham nære igjen da Kyle Walker ble spilt gjennom på høyrekanten, men Romero ryddet opp da Tottenham-backen også ble hardt presset i avslutningsøyeblikket.

Selvmål

De første 20 minuttene var bortelaget klart best, men så endret alt seg.

Premier Leagues første mål var et faktum.

Sesongens første mål på Old Trafford var scoret.

Og det kom riktig vei for United.

Ganske viktig når man tenker tilbake til da Swansea tok ledelsen på Old Trafford i ligaåpningen forrige sesong.

Kontroll

Målet ga United selvtillit og ro. Avstandene i laget ble bedre, og Carrick og Schneiderlin fikk kontroll sentralt.

Fire minutter etter 1-0 fikk Memphis Depay en halvsjanse, men uten å få avslutningen i mål. Juan Matas frispark fra 18 meter like etter traff et hode i muren, og etter å ha vunnet ballen høyt like etter fikk spanjolen to nye skuddsjanser, men uten å lykkes.

Det stod 1-2 i store målsjanser etter 1. omgang, menUnited snudde altså en svak start til kontroll i siste halvdel. Det var likevel tydelig at flere spillere ikke har kampformen inne. Det var unødvendige ballmist, unøyaktighet og for lite tempo i mye av det som skjedde. Det kan maksimalt sies å være en middelmådig omgang.

Sjansefattig

Om United-fansen håpet at en middels 1. omgang skulle bli til en glimrende 2. omgang ble de skuffet.

Det ble i stedet en tålmodighetsprøve, hvor begge lag stort sett nektet hverandre store sjanser.

Tottenham-fansen skapte lenge ingenting, selv om United-fansen nok fikk hjertet i halsen etter et par ballmist på egen halvdel – og fordi man husket fjorårssesongen hvor United ofte skapte trøbbel for seg selv ved usikkert forsvarsspill. Helt på tampen ble det også kaotisk bakerst, men United holdt unna.

Omgangens største applaus kom nok da Bastian Schweinsteiger reiste seg for å varme opp etter 51 minutter, og etter en times spill kom han også inn for Carrick.

Fem minutter etter fikk United en bra sjanse, da Rooney skaffet seg rom på høyrekanten. Innlegget endte hos Ashley Young på motsatt side. Han skaffet seg rom og skjøt knallhardt, men Tottenham-keeperen holdt den harde markkryperen på streken.

Ander Herrera erstattet Memphis 20 minutter før full tid, og Antonio Valencia kom inn for Matteo Darmian 10 minutter før full tid, men mange sjanser ble det ikke av byttene.

Wayne Rooney hadde en brukbar volleysjanse etter 73 minutter, men bommet upresset fra 11-12 meter.

I stedet kan man faktisk mene at noen av byttene skapte usikkerhet bakerst. Det ble i alle fall en hektisk avslutning.

Tottenham hadde et par forsøk som kunne blitt farlig, men United ryddet unna – ofte ved Chris Smalling eller Sergio Romero – eller Tottenham rotet bort mulighetene selv.

Et par minutter før slutt fikk Eriksen skyte fra 20 meter, men Romero reddet solid. Like etter ble det igjen kaotisk bakerst, men bare for at United fikk ryddet opp. Etter 94 minutter blåste dommeren også av.

United kunne puste lettet ut.

United holdt unna til 1-0-seier etter det som må kalles en høyst middelmådig forestilling.

Seier i åpningskampen betyr imidlertid mye, og er noe helt annet enn et 1-2-tap for Swansea som det ble i ligaåpningen forrige sesong.

Noen gode

I en ikke altfor bra kamp så var det litt skuffende at Memphis Depay ikke vist seg mer frem, og at det i store perioder var tydelig at United er et stykke unna toppformen.

Matteo Darmian var bra nok på høyrebacken, og vi så glimt av Carrick og Schneiderlins spilleforståelse da United noen ganger brøt høyt. Chris Smalling skal også ha stor ros for stopper-spillet sitt da det ble hektisk helt bakerst.

Av og til er det imidlertid andre ting enn prestasjonene som teller mest, og lørdag handlet det mest om tre poeng.