Fikk bare noen sekunder på banen da England kvalifiserte seg for EM

Her får dere det viktigste om hvordan landskampperioden utartet seg på aldersbestemte nivåer.

I denne landskampperioden hadde vi svært mange involverte på aldersbestemte landslag.

Se også oversikt over A-landslagsspillerne her.

Følgende ungdomsspillere reiste med landslagene sine i løpet av landslagspausen:

• Lukasz Bejger (Polen U17)

Under kan du lese kort om hver enkelt kamp.

Vi tar der bare med de britiske+irske landene + U21-spillere (og U23-spillere) fra andre land.

Onsdag 20. mars:

England U19 4–1 Tsjekkia U19, EM-kvalifisering

Angel Gomes startet oppgjøret for England, og brukte bare noen minutter på å notere seg for målgivende i kampen mot Tsjekkia. Det ble ikke lenge etter fulgt opp av nok en målgivende. De umiddelbare rapportene forteller om en god kamp fra United-unggutten, som ble erstattet i kampens 72. minutt. Det kan også nevnes at Matej Kovar spilte hele kampen for Tsjekkia, og han reddet også et straffespark fra (Manchester City-spiller) Ian Poveda.

Japan U18 1–4 England U18, UAE Sports Chain Cup

Både Ethan Laird og James Garner spilte hele kampen for Englands U18-lag. Laird hadde målgivende til Englands første mål.

Wales U19 1–2 Nederland U19, EM-kvalifisering

Dylan Levitt spilte hele kampen da Wales tapte mot Nederland. Levitt var nære ved selv med et langskudd før han like før slutt slo en langpasning som ble flikket videre til Norton, som scoret til 1-1, men Nederland rakk å avgjøre til sin fordel etterpå.

Torsdag 21. mars:

England U17 5-2 Sveits U17, EM-kvalifisering

Teden Mengi var ubenyttet reserve for England.

England U21 1–1 Polen U21, privatlandskamp

Dean Henderson var ikke involert da England og Polen spilte uavgjort.

Fredag 22. mars:

Slovakia U21 4–3 Hellas U21, privatlandskamp

Alex Fojticek ble sittende på benken hele kampen da Slovakia vant 4-3 hjemme mot Hellas. Kanskje ville det blitt 4-0 om han spilte…?

Nord-Irland U21 1–0 Bulgaria U21, privatlandskamp –

Ethan Galbraith startet kampen på benken da Nord-Irlands U21-landslag vant mot Bulgaria. Mangelfull informasjon om kampen gjør at vi foreløpig ikke er 100% sikre på om det ble spilletid for ham eller ikke.

USA U23 0–2 Egypt U23, privatlandskamp

Ett mål i hver omgang senket amerikanernes U23-lag. USA byttet hele laget i pausen, så det ble med én omgang for Matthew Olosunde på høyrebacken. Olosunde får ros for forsvarsarbeidet på ussoccer.com.

Tsjekkia U18 1–0 England U18, UAE Sports Chain Cup

Ethan Laird og James Garner spilte begge hele kampen da Englands U18-lag vant mot Japan på onsdag, men var begge ubenyttede reserver her. Vi ser jo selv hvordan det gikk, og regner selvsagt med at alt skyldes akkurat de to endringene.

Irland U17 0–1 Finland U17, privatlandskamp

Både Charlie McCann og Ademipo Odubeko kom innpå for Irland, i henholdsvis det 46. og det 62. minutt. Sistnevnte kom innpå rett etter at Finland hadde scoret det som viste seg å bli seiersmålet.

Lørdag 23. mars:

Spania U19 5–1 Wales U19, EM-kvalifisering

Dylan Levitt spilte 84 minutter mot Spania, men kunne lite gjøre mot overmakten denne lørdagen. Han noterte seg uansett for en målgivende pasning med et finfint frisparkinnlegg som Ben Cabango headet i mål.

England U19 1 – 2 Hellas U19, EM-kvalifisering

Angel Gomes spilte 71 minutter i det noe overraskende tapet mot Hellas på lørdag. Gomes var nære ved å score også. Nå er England plutselig avhengig av hjelp for å kvalifisere seg til EM – samtidig som de må slå Danmark på tirsdag.

Søndag 24. mars:

England U17 0–0 Kroatia U17, EM-kvalifisering

Teden Mengi var ubenyttet reserve da England spilte 0-0 hjemme mot Kroatia. England spilte mesteparten av kampen med ti mann. Onsdag kan plassen i U17-EM sikres mot Danmark.

England U18 3–2 Mexico U18, UAE Sports Chain Cup

Både Ethan Laird og James Garner var tilbake etter å ha stått over tapet mot Tsjekkia på fredag, og da ble det selvsagt seier igjen. Garner spilte hele kampen, mens Laird spilte den første omgangen. Det ble en andreplass i turneringen, og Garner tok imot trøstepremien for engelskmennene.

Nederland U21 0–0 USA U23, privatlandskamp

Det endte 0-0 mellom Nederland og USA –  Tahith Chong kom innpå kvarteret før slutt, mens Matthew Olosunde var ubenyttet reserve for USA.

18.00 Irland U21 3–0 Luxembourg U21, EM-kvalifisering

Lee O’Connor spilte hele kampen for Irland i sin U21-debut. Den allsidige forsvarsspilleren spilte høyreback.

Mandag 25. mars:

Irland U17 1–2 Finland U17, privatlandskamp

Både Charlie McCann og Ademipo Odubeko startet for Irland, og McCann ga Irland en tidlig ledelse med sitt første Irland-mål. Dessverre for irene snudde Finland kampen etter hvert.

Mexico U21 1–2 Nord-Irland U21 – privatlandskamp

Ethan Galbraith spilte fra start da Nord-Irland vant 2-1 mot Mexico i det som var nordirenes siste kamp under treningsleiren i Spania. Han noterte seg ikke for noen målpoeng, men det virker som om disse første U21-kampene har vært en god opplevelse for Galbraith.

Tirsdag 26. mars:

Danmark U19 2–2 England U19, EM-kvalifisering

Angel Gomes hadde startet de to første EM-kvalifiseringskampene, og gjorde det tilsynelatende bra, men startet på benken her. Han kom innpå i det 74. minutt, i håp om å kunne forandre på resultatet, men det viste seg at kampen allerede var ferdigscoret. En enorm skuffelse for England, for dette resultatet var ikke nok til å kvalifisere seg til U19-EM. Det gror utrolig godt i England, og de har enormt mange talenter, men disse to siste kampene mot Hellas og Danmark var rett og slett ikke bra nok.

Nederland U21 1–0 Egypt U21, privatlandskamp

Tahith Chong spilte for Nederland mot Egypt, og han gjorde seg bemerket. I førsteomgang var han spilleren som var nærmest mål, men avslutningen ble reddet av keeperen fra Egypt. I andreomgang var det en tøff takling på Chong som førte til at det ble slagsmål – et slagsmål som til slutt endte med at to spillere fra Egypt ble utvist.

Slovenia U19 3–0 Wales U19, EM-kvalifisering

Dylan Levitt spilte fra start for Wales igjen. Det ble nok en gang tap for waliserne. Vår mann fikk gult kort i det 57. minutt, og da Wales gjorde et trippelbytte få minutt senere, var han en av de tre som ble tatt av.

England U21 1–2 Tyskland U21, privatlandskamp

Dean Henderson var ikke med da England spilte uavgjort torsdag, men fikk tillit fra start mot Tyskland. Etter det vi skjønner skal Henderson ha gjort en bra kamp, med spesielt én god redning, og ingen av baklengsmålene skal ha vært hans feil.

Onsdag 27. mars:

Danmark U17 2–3 England U17, EM-kvalifisering

Teden Mengi var ubenyttet innbytter i de to første EM-kvalifiseringskampene i denne perioden, og det så ut til å bli slik igjen her. England trengte en seier, og lå under 0-1 frem til det 79. minutt, da de utlignet, for så å score igjen. På overtid utlignet Danmark igjen, men England hadde nok et mål på lager i en kamp som så ut til å være løst inspirert av Norge-Sverige. I det fjerde overtidsminuttet ble United-stopper Mengi byttet inn, og det må jo sies å ha fungert siden det ikke ble flere mål.