God start for Portugal

Cristiano Ronaldo & co. måtte kjempe hardt for seieren, men skaffet seg et godt utgangspunkt for resten av EM-turneringen med 2-0-seier over Tyrkia lørdag kveld.

Portugal var det klart beste laget i Geneve, men slet lenge med å få uttelling mot et hardtarbeidende tyrkisk mannskap. Men etter én annullert nettkjenning av Pepe og tre baller i aluminiumen – den første av dem et frispark fra Ronaldo, ble det omsider uttelling.

Det var spilt 16 minutter av 2. omgang da midtstopper Pepe fant Gomes med en pasning, gikk på løp og fikk ballen tilbake, før han løftet ballen elegant over tyrkernes keeper, Volkan Demirel.

Portugiserne trakk seg etter hvert tilbake og kjempet noen nervøse minutter mot slutten av oppgjøret, før Meireles punkterte kampen ved å sette inn 2-0 nesten tre minutter på overtid.

Scoringen kom etter flott forarbeide av Ronaldo og Moutinho, og Meireles fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Ronaldo spilte en ok kamp, dog uten å briljere. Han overtok kapteinsbindet etter 68 minutter da Nuno Gomes ble byttet ut til fordel for Nani.

Nani gjorde sine saker bra på høyrekanten, men ble tatt stygt av Aurelio like før 2-0-målet.

Tyrkeren hoppet inn i leggen hans med knottene først, og Nani ble liggende med store smerter.

Det hører med til historien at dommer Herbert Fandel ikke så noe galt med Aurelios overfall og vinket spillet videre. Nani måtte ha tilsyn på sidelinjen, men var heldigvis snart tilbake på gresset.