– God avslutning. Jeg så den ikke, fordi noen nesten brakk ankelen min

Bruno Fernandes er fornøyd med målgjørerne Marcus Rashford og Mason Greenwood etter kampen mot Brighton, men er mindre fornøyd med taklingen til Joel Veltman, og det faktum at United slapp inn.

Fernandes leverte søndag kveld et nytt viktig offensivt bidrag, da han serverte Marcus Rashford, som utliknet Brightons ledelse med en god og kald avslutning.

Etter hvert sørget også Mason Greenwood for at samtlige tre poeng forble i Manchester, da han scoret 2-1 kort tid før kampslutt.

Til tross for seier og tre poeng, er det dog en noe misfornøyd Fernandes som møter MUTV i pressesonen etter kamp.

– Ikke bra, er portugiserens vurdering.

Fernandes (1)
KUNNE VÆRT BEDRE: Bruno Fernandes skulle helst sett at United holdt nullen i kampen mot Brighton.

Midtbanemannen mener at laget må bli bedre til å ikke slippe inn mål. Samtidig understreker han at det aller viktigste er at United tar med seg seieren.

– Vi slipper inn ett og scorer to. Det å vinne er det som betyr noe, og det fikk vi til.

Roser Rashfords innsats

Portugiseren leverte altså den målgivende pasningen før Rashfords 1-1-scoring. Playmakeren mener at det var et fint mål, selv om han ikke fikk det med seg idet det skjedde.

– God avslutning. Jeg så den ikke, fordi noen nesten brakk ankelen min, men det er uansett mål, sier 26-åringen, og sikter til at Joel Veltman taklet ham stygt akkurat da han sendte pasningen.

Rashyr
FEIRING: Marcus Rashford kunne juble for 1-1-scoringen mot Brighton.

Fernandes forteller at han er glad på vegne av Rashford, og roser lynvingen for innsatsen, spesielt fordi den unge engelskmannen kommer fra et to uker langt skadeavbrekk.

– Han gjorde en god innsats, fordi han er, som alle vet, nettopp tilbake fra skade. Han har lagt inn en arbeidsinnsats for å hjelpe oss, sier Fernandes, før han understreker at samtlige la inn en god innsats under kampen.

– Vi må huske at Mason er ung 

Fernandes bruker også tid til å berolige alle dem som har bekymret seg for målformen til Mason Greenwood denne sesongen, etter at unggutten har slitt med å finne tilbake til formen fra fjoråret.

19-åringen ble helten i kampen mot Brighton, og Fernandes sier at antallet scoringer ikke er noen god målestokk for ungguttens utvikling.

– Det alle må huske på, er at Mason er en ung spiller. Nå vet alle hvem Mason er og hva han gjør. Da blir det vanskeligere for ham, sier portugiseren og legger til:

– Det er vanlig, og en del av utviklingen hans. Han kommer til å lære av det.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
STORTALENT: Mason Greenwood er god, men Bruno Fernandes tror unggutten bare kommer til å bli bedre og bedre.

Greenwood står nå med seks scoringer på 40 opptredener for United denne sesongen. Fernandes mener at det viktigste er at angriperen gjør en god innsats for å hjelpe laget.

– Det har ikke noe å si hvor mye han scorer, det som betyr noe for oss er at han hjelper laget og gjør sitt beste.

Hvis Mason ikke scorer, kan han gjøre andre ting. Han kan gjenvinne ballen, presse, forsvare når vi trenger det, assistere, eller skape fare på andre måter.