Glimt av håp for Fletcher?

United har fått beskjed om at det likevel er mulig å anke utvisningen.

Det er generalsekretæren i UEFA, skotske David Taylor, som opplyser dette – riktignok til The Sun, men uttalelsen er blitt plukket opp og videreformidlet av flere såkalt seriøse pressemedier.

Darren Fletcher pådro seg rødt kort for en inngipen den italienske dommeren Roberto Rosetti oppfattet som ulovlig hindring av en klar målsjanse for Arsenals Cesc Fabregas. Tv-bildene viste imidlertid tydelig at Fletcher gikk på ballen før Fabregas gikk i bakken.

Som en konsekvens av utvisningen må den 24 år gamle midtbanespilleren i utgangspunktet stå over Champions League-finalen mot Barcelona den 27. mai.

Dette ble da også bekreftet fra UEFA-hold umiddelbart etter tirsdagens semifinale på Emirates Stadium. Det ble da gitt klart uttrykk for at det røde kortet ikke kunne trekkes tilbake.

Men ifølge David Taylor (bildet) finnes det likevel en mulighet, om enn aldri så liten.

– Det finnes riktignok ingen formell prosess her, men dersom klubben (United) ønsker å sende oss informasjon om saken – inkludert for eksempel videobevis, og samtidig forklarer hvorfor de mener han (Fletcher) ble straffet for hardt, så kan de gjøre det. I så fall vil det være sannsynlig at vi oversender saken til Disiplinærutvalget.

– Utvalget vil da undersøke om det finnes spesielle grunner til å rettferdiggjøre et unntak fra etablerte prosedyrer. Jeg understreker at saker som dette normalt sett ikke lar seg omgjøre, advarer Taylor.

Kilder: The Sun/The Telegraph/The Guardian