Gjennomtenkt USA-retur

Sir Alex lar ikke langdistansereiser og mange varmegrader ta luven ham av. Nei, skotten ser faktisk bare fordeler ved å ha lagt pre-season til USA.

Manchester United har for lengst begitt seg ut på reisetokt for sommeren, og troppen, som i skrivende stund består av 26 mann, befinner seg i disse dager langs vestkysten i Seattle.

De nykronede ligamesterne har allerede et trivelig Boston-besøk bak seg, og skal i løpet av de neste ukene innom byer som Chicago, Washington og New Jersey. Og det er selvsagt ikke uten grunn at klubben, i år som i fjor, har valgt å legge sesongoppkjøringen til statene.

Til united.no forteller manager Sir Alex Ferguson at det var fjorårets vellykkede sommerturné som la grunnlaget for returen, og at forrige visitt på amerikansk jord raskt ga mersmak.

– Vi trivdes godt her sist, og det er hyggelig å være tilbake, sier manageren, og peker på de gode fasilitetetene som en av de fremste årsakene til at klubben igjen har tatt turen ‘over dammen:

– Ja, fasilitetene her er fantastiske, og stort sett er banene veldig gode, sier han.

Den 69 år gamle skotten undervurderer heller ikke viktigheten av frihet og pusterom, og til united.no uttaler Govan-mannen at han bare ser fordelaktig på det faktum at både spillere og ledere under oppholdet stort sett kan spankulere fritt uten at det blir voldsomt lurveleven rundt.

– Og på den måten blir dette veldig avslappende for oss, poengterer United-bossen, og legger til: – Samtidig har vi godt, strengt vakthold. Slik kan vi hele tiden også føle oss trygge, avslutter han.