Les hva engelske aviser og journalister skriver etter 0-1 mot Brighton.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News:

Luke Shaw hadde ikke satt foten sin feil én gang hele kvelden, og så løftet han hånda si.

Manchester United-spillerne unngikk i det minste en gjentakelse av «du er ikke god nok til å bære trøya», men de klarte ikke å unngå et tap for Brighton igjen.

United har en ny manager og nye spillere – kun fire av de samme startet i 4-0-tapet på Amex i mai i fjor. 362 dager etter forrige sesongs bunnpunkt, fortsetter Brighton å ha et tak på United.

Én seier av elleve mulige mot topp 12 i Premier League; åtte av dem er tap. Dette var en Uniteds mest bitre, da de tapte langt inne på overtiden – i det 99. minutt – i perioden de var ment å hale i land seieren. Men Brighton var det eneste laget som hadde en intensjon om å vinne da fjerdedommeren signaliserte at det var lagt til fem minutter.

Nå står Uniteds Premier League-sesong i fare for å kollapse på målstreken. Liverpool puster dem i nakken, kun fire poeng bak, og United har bare én kamp å gå på, som vil bli spilt den siste uka i sesongen.

Les hele saken i Evening News her.

Spillerbørsen:

6: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot, Antony, Fernandes, Rashford
5: Casemiro, Fred, Martial, Sancho, Sabitzer, Weghorst.

Se høydepunktene:

Sam Dean, The Telegraph:

Er Manchester United en gjenfødt stormakt? Slik virker følelsen å ha vært rundt klubben store deler av sesongen, men det vil bli tøft for rivaliserende lag å ta dem for seriøst frem til de har lært å overleve kvelder som dette, mot vanskelige motstandere, borte fra den velkjente komforten på Old Trafford.

Det var ingen frykt fra Brighton i møtet med Erik ten Hags lag, og ingen følelse av at det var et såkalt mindre lag som spilte mot en såkalt fotballgigant. I stedet var det Uniteds spillere som virket å ha frykt i øynene sine. Spesielt mot slutten, da Brighton svermet rundt dem og ett poeng plutselig ble til null.

I det store bildet er bekymringen at dette tøffe tapet, som Alexis Mac Allisters straffe i det 99. minutt sørget for, rett og slett bare var den siste av en lang rekke med svake bortekamper for United mot bedre motstand. På åtte bortekamper mot lag som i skrivende stund er topp ni i Premier League, har de bare tatt ett poeng.

Den andre, mer umiddelbare bekymringen er hva dette tapet – deres tredje på rad mot Brighton i ligaen – kan bety for deres plassering på tabellen. Liverpool truer i jakten på topp fire og, selv om United har en fire poengs ledelse og en kamp å gå på, så må de nå se over skuldrene sine. Dette er en tid de må trå veldig varsomt, spesielt med Jürgen Klopps lag som har vunnet fem på rad.

Les hele saken i The Telegraph her.

shawwww
BRUTAL AVSLUTNING: Luke Shaw spilte en stor kamp i midtforsvaret mot Brighton, men var mannen som skaffet Brighton den avgjørende straffen.

Alyson Rudd, The Times:

Brighton sprudlet, løp og kjempet og Erik ten Hags lag så ut til å ha motstått presset med en bemerkelsesverdig stoisisme, flaks og urokkelig selvtillit. Langt inne på overtiden konkluderte imidlertid dommer Andre Marriner, etter å ha sjekket VAR-bildene, med at Luke Shaw handset i forsøket på å heade ballen og dømte straffe. (…)

Roberto De Zerbis lag vil garantert kvalifisere seg for en form for europeisk turnering, og når de gjør det, vil deres motstandere ikke være sikre på hva som har truffet dem. United holdt dem til uavgjort i den første omgangen, men de ble stadig mindre lystne på å angripe, som om de var fornøyde med et uavgjortresultat som ville vært enda et steg mot topp fire. (…)

Ten Hag hadde advart sine spillere om at hjemmelaget ville være ute etter revansje, etter å ha tapt for United på straffer på Wembley i FA-cupsemifinalen. Man kan argumentere for at Ten Hag var litt uoppriktig, da hans eget lag trengte en revansje for nederlaget United ble påført på Old Trafford i august. (…)

Les hele saken i The Times her.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

7: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot.
6: Casemiro, Antony, Fernandes, Rashford.
5: Fred, Martial.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
5 PÅ MITTENS BØRS: Anthony Martial får sammen med Fred dårligst karakter på børsen av Andy Mitten.

David Hytner, The Guardian:

Nok en gang var det en intens duell på så mange områder, fylt med skader, drama, argumentasjoner. Nok en gang skulle den bli avgjort helt på tampen fra straffemerket. Det var bare én grunnleggende forskjell. Denne gangen var det Brighton som jublet da det hele var over.

Det var umulig å ignorere at lagene møttes i FA-cupsemifinalen for under to uker siden – og at den tilreisende Manchester United-fansen var interessert i å påminne alle om hvem som skal til Wembley for finalen.

Den gangen maktet United å vinne etter 0-0 og sju straffer hver i straffesparkkonkurransen, med Solly March som bommet for Brighton og Victor Lindelöf som satte inn den avgjørende. Denne gangen kom avgjørelsen i det femte og siste minuttet i overtiden. (…)

Jubelscenene var ville, med Brightons drøm om spill i Europa som tok ytterligere fyr. For Uniteds del ble ting derimot litt mer interessant, med tanke på deres mulighet for Champions League.