Gått glipp av to kamptropper siden debuten

Marcus Rashford har spilt 71 prosent av mulige minutter i Premier League bare denne sesongen.

En kjølig februar-kveld i 2015 skulle forandre fremtiden til Marcus Rashford og Manchester United for alltid.

Kun tilfeldigheter gjorde at unggutten fikk muligheten mot Midtjylland, og siden har det bare ballet på seg for Rashford.

Louis van Gaal var ikke redd for å bruke unge spillere, men bekymringen meldte seg hos mange da José Mourinho overtok roret på Old Trafford.

Portugiseren har et frynsete rykte når det kommer til bruk av unge spillere, og bekymringen for at Uniteds rekke med egenproduserte spillere i kamptroppen ville ta slutt.

LES MER OM DEN HER.

102 kamper siden…

Det er smått vanvittig å forestille seg, men det er altså 102 kamper siden vi møtte Midtjylland på Old Trafford. At Rashford var noe annet enn en døgnflue var ikke vanskelig å se, men hva som fulgte tror vi de færreste hadde sett for seg.

Rashford har nemlig vært involvert i 100 av de 102 kamptroppene siden den kvelden. Han har ikke gått glipp av én eneste kamp med skade.

Etter debuten mot Midtjylland i februar fulgte 15 kamper fra start, før han fikk hvile mot Norwich i mai (!) måned. Tre dager senere startet han igjen mot West Ham – noe han også gjorde i de to siste seriekampene den sesongen mot Bournemouth og Crystal Palace.

Vanvittige scener: Rashford avgjør oppgjøret mot Hull i 2016 på overtid.

Mourinho så talentet

Hvis vi skulle trodd alt som ble skrevet om José Mourinho da han tok United-jobben, ville det vært naturlig å anta at United-laget ville bestå utelukkende av spillere passert 28 år.

Heldigvis forsto Mourinho tidlig hva United handler om, og har fortsatt den gode rekken med egenproduserte spillere.

Selv om Rashford måtte vente til september og Europaliga-oppgjøret mot Feyenoord for sin første start under portugiseren, fikk han drømmeinnhoppet mot Hull City en uke tidligere – en kamp han også avgjorde med overtidsmålet sitt.

Rashford tok steg hele sesongen, og spilte seg sakte, men sikkert inn i Mourinhos startellever. Et fint bilde på akkurat hvor viktig Rashford var for Mourinhos planer er det at unggutten var i samtlige kamptropper bortsett fra den siste kampen i Premier League forrige sesong – mot Crystal Palace.