– G & G vil dø hen

Uniteds administrerende direktør, David Gill, har ingen tro på «Green & Gold»-bevegelsen eller «The Red Knights».

The Independent har i dag publisert et intervju med Gill, hvor han gjentar tidligere uttalelser om at han har full tillit til Glazer-familiens disposisjoner, og at det ligger penger klar for Sir Alex. Samtidig gir han uttrykk for en viss forståelse for demonstrantene som ønsker et regimeskifte på Old Trafford.

– Vi har forståelse for folks ønske om å protestere, sier han, – men vi tror også at disse tilhører en minoritet. Om vi gjerne skulle sett at de ikke var tilstede? Joda, men de er i sin fulle rett. Mange fans har utvilsomt svært varme følelser for klubben, og det er en styrke.

– Svært mange andre fans er derimot mer opptatt av om laget vinner kamper, og gjør det gjennom å spille attraktiv Manchester United-fotball. Hvem som eier klubben er irrelevant for dem. Derfor tror jeg også at Green & Gold-kampanjen vil dø hen av seg selv.

Ingen tro på Red Knights

«The Red Knights», gruppen av velstående United-fans som arbeider for å overtale Glazer-familien til å selge seg ut av klubben, står som forventet ikke i særlig høy kurs hos Gill. Han tror at gruppen er dømt til å mislykkes i sine bestrebelser, kanskje først og fremst fordi de er så mange (mellom 40 og 60). Dette gjør modellen deres tungvint og alt annet enn lett å gjennomføre, mener han.

– Selv har jeg erfaring fra å drifte en fotballklubb, og jeg har stor tro på raske beslutningsprosesser. Enten du er i markedet etter en ny spiller, eller hva som helst annet, kreves det at du går hen og gjør det som er nødvendig.

– En annen sak er at menneskene som er involvert i The Red Knights, selvsagt har sine egeninteresser. Folk med så mye penger ønsker å være med og ta beslutninger. De gjør ikke dette bare for å skaffe seg en plass i styrerommet. De vil være opptatt av å beskytte sine egne investeringer, noe som igjen vil representere en interessant utfordring for dem, mener han.

Om Glazer-gjelden

– Jeg tror ikke at den er ødeleggende, og jeg mener at den er forsvarlig. Det er ironisk at protestene for alvor skjøt fart etter en operasjon som bedret klubbens finansielle struktur (obligasjonsutstedelsen som resulterte i refinansiering av hovedgjelden på £504 millioner).

– Jeg tror fullt og fast på finansieringsmodellen vi nå har fått på plass, og at veksten vi har sett i våre kommersielle aktiviteter vil sikre vår posisjon som en klubb på absolutt øverste hylle.

– Vi kan investere i nye spillere og i treningsanlegget – noe det også foreligger planer om – og vi kan investere i stadion. Pengene ligger der, det er det ingen tvil om. Resultatet for første kvartal (frem til 31. mars) vil vise rundt £95 millioner i friske penger. Det legges derfor ingen begrensninger på Sir Alex’ handlefrihet, påstår Gill.

Du kan lese hele intervjuet her