Fryktet synet av Rooney i lyseblått

René Meulensteen og Sir Alex Ferguson var innstilte på at scouseren skulle gjøre City-spiller av seg, skriver The Guardian.

25-åringen har selv avfeid enhver påstand om at han seriøst vurderte de nyrike som neste stoppested dersom han faktisk kom til å forlate Manchester United.

Men både René Meulensteen og Sir Alex Ferguson fryktet at Wayne Rooney faktisk skulle gjøre himmelblå av seg etter kontraktsbråket i oktober. Det kommer frem i en spalte signert førstelagstrener Meulensteen. Nederlenderen peker på episoden der omlag 30 illsinte United-fans møtte opp utenfor angriperens hjem med soleklart budskap: «Du er død dersom du forlater oss til fordel for City.»

– Alle – ansatte, trenere, massører, banemannskaper, for å nevne noen, var klare til å tre finlandshetten over hodet og møte opp utenfor Rooneys hus for å gi klar beskjed om at han bare kunne glemme å dra til City, spøker han – med et snev av alvorlig undertone, ifølge The Guardian.

– Det må ha vært skremmende for ham, skriver Meulensteen videre. Han fortsetter: – Han tok U-sving bare kort tid etterpå. Rooney ble, skrev under ny kontrakt, og fikk en fin lønnsøkning. Uansett vil jeg si at Sir Alex Ferguson var den store vinneren.