Fryktet han skulle bli en inntrenger

Rene Meulensteen forteller at spillerne føler seg uslåelige med Robin van Persie på laget, men at trenerteamet ikke var sikre på hvordan de ville reagere på kjøpet.

Signeringen av Van Persie skapte mye spenning rundt United og det var mye arbeid som sto bak. Da kjøpet nærmet seg et faktum, tok Sir Alex Ferguson og Meulensteen seg en prat med Ryan Giggs og Paul Scholes for å sørge for at troppen ikke ville ha noen negative meninger om signeringen.

– Uniteds spillere så aldri på Robin som en inntrenger. Jeg og Ferguson forhørte oss med Paul Scholes og Ryan Giggs for å forsikre oss om det. Vi spurte dem hva de tenkte om å få Van Persie til klubben. Begge sa at det ville være utrolig om han kom til oss, og senere sa alle de andre spillerne det også, sier Meulensteen til Sky Sports.

– Grunnen til at vi spurte Scholes og Giggs er at de står for Manchester Uniteds kultur i garderoben. De holder på den kulturen og beskytter den, sier han.

Som alle andre er også Meulensteen fornøyd med hvordan Van Persie har prestert i sitt første halvår som United-spiller. Han er spesielt imponert over hvordan profesjonaliteten hans har smittet over på resten av troppen.

– Spillerne føler at ingenting kan gå galt så lenge vi har Van Persie. Vi savnet den innflytelsen fra en spiller forrige sesong. Han gjør at de føler seg uslåelige. De tenker at vi har Robin van Persie og at med han på laget vil det alltid bli mål. Han vil alltid gjøre noe magisk med ballen, sier Meulensteen.

– Det var på tide at Manchester United har en spiller med et så stort navn som Van Persie. I fjor måtte vi presse alt ut av stjernespillerne våres og vi var ikke gode nok. Robin er en verdensklassespiller og alle toppklubber trenger en spiller som ham.