Frykter brutalitet mot United-fansen

Skal du til Barcelona til uka så vær obs.

Supporterorganisasjonen Football Supporters Europe er bekymret før returkampen i Champions League mellom Barcelona og United.

United solgte ut sin billettkvote på null tid, og 4.610 fans skal til Spania – i tillegg til at en del andre er ventet å dra med håp om å skaffe seg en billett der og da.

Supporterorganisasjonen frykter imidlertid oppførselen til de som jobber for Barcelona på stadion.

– Hos Barcelona har de som jobber på arenaen via spansk og katalonsk lov tillatelse til å bruke batonger og vise styrke, og de gjør det. Det er en stor del av problemet, sier Ronan Evain, sjef for supporterorganisasjonen til FSE.

I februar ble det trøbbel da Celtic møtte Valencia, og forrige sesong endte Chelseas kamp i Barcelona med en offisiell klage til Uefa, men det er høyst usikkert om noe har endret seg.

Fra Barcelona-Chelsea forrige sesong:

– Det kan variere veldig fra kamp til kamp. Vi anbefaler fansen om å komme seg til arenaen i tide, siden køer ved inngangene kan være roten til problemene. Etter kampen må fansen også være klar over at de kan bli holdt igjen i en time uten tilgang til toaletter, noe som også skaper frustrasjon.

Supporterorganisasjonen skal ha jobbet tett med spanske klubber, men har slitt med å få gjennomslag mot Barcelona og Valencia.

– Sikkerhetstiltakene på kampene der er fortsatt som de var for 20-30 år siden.

Les hele saken hos The Times.