Fremtidig ambassadør?

Sir Alex ønsker å bli i klubben etter at han gir seg som manager, men han ønsker ikke å ha noe med det sportslige å gjøre.

Ferguson sier til Daily Mirror at han kan tenke seg en slags ambassadørrolle når han en gang stepper ned fra managerstillingen. Men han er samtidig klar på at han ikke ønsker en stilling der han vil ha noe med det sportslige å gjøre av respekt for den påtroppende manageren.

«Man er nødt til å støtte den som måtte ta over for meg som manager for Manchester United, fordi det er en stor utfordring og en svært vanskelig jobb. Det flotte med klubben er at manageren er til enhver tid den viktigste personen i klubben og jeg tror at min etterfølger vil merke dette.»

Sir Alex Ferguson vurderte å pensjonere seg i 2002, men signerte siden en ny treårsavtale som siden har vært en løpende kontrakt som ingen av partene ønsker å terminere.

«Så fort du har blitt en del av denne klubben så blir det meget vanskelig å forlate den,» innrømmer Ferguson. «Du blir en del av klubben og det blir stadig vankeligere å vurdere å gi seg eller å tenke på den dagen man ikke lenger er her. Den dagen vil naturligvis komme, og det er noe jeg er nødt til å innse.»