– Frekt av United

Mike Phelan om bud, overgangsstrategi, venstrebacksituasjonen, Welbeck og Rooney.

Mike Phelan var Sir Alex Fergusons assistent i flere år, men forsvant ut av United da Ferguson pensjonerte seg og David Moyes hentet inn sine egne medhjelpere i sommer.

Nå har Phelan omsider åpnet munnen, og kommentert litt av det han har sett fra utsiden de siste par månedene.

Han snakker både om Uniteds bud på Fellaini, Baines, transferstrategi, venstrebacksituasjonen, Danny Welbeck og Wayne Rooney.

– Åpner dialogen

NOK ET BUD? Manchester Uniteds administrerende direktør, Ed Woodward, avbrøt sommerturneen for å ta seg av overgangforhandlinger.
FORHANDLINGSLEDER: Ed Woodward.

– Det budet på Fellaini og Baines var egentlig av det frekke slaget, og det kom aldri til å bli akseptert. Det åpnet imidlertid dialogen med Everton. Så får vi se hvor det ender. Jeg aner ikke, og trolig diskuterer de mens jeg sier dette, sier Phelan til BBC Radio Manchester.

– Det kommer imidlertid ikke til å stoppe med det. Jeg tror David vil forsøke å få inn 1-2 andre spillere, av den typen som alle har så lyst på, fortsetter han.

Phelan påpeker imidlertid at Ed Woodward, som tar seg av budgivningen for United, må lære fort.

– Han har tidligere vært involvert på den kommersielle siden i klubben, og da har fokus vært å få penger inn – ikke å bruke dem. Det er et helt annet utgangspunkt. Han må lære det. Han kommer til å bli skremt av en del priser av og til, men det må han bare venne seg til siden vi snakker om fotballspillere av høyeste kvalitet.

– Samtidig har de sagt utad at det er penger tilgjengelig. Det er fantastisk, men det betyr også at prisene United møter også har gått opp ett eller to hakk.

– Baines kan presse Evra

Phelan tok seg også tid til å snakke om deler av spillertroppen.

Han påpekte at Alexander Büttner ble hentet inn kun for å spille de få kampene Patrice Evra ikke kunne spille. Samtidig la han til at et kjøp av Leighton Baines kan være nok til å holde Evra på topp i ytterligere 2-3 år.

– Baines ville trolig kunne presse Patrice til å ta enda et skritt i riktig retning. Det ville blitt reell konkurranse, og jeg ser ingen grunn til at ikke Patrice kunne levere på topp for United i ytterligere tre sesonger. For øyeblikket er imidlertid Alexander bak ham i køen, han er ikke en som presser Evra mot nye nivåer.

Phelan er ikke overrasket over at Wayne Rooney fremstår litt rusten, da han trenger 2-3 uker mer enn andre til å nå toppformen, men han gleder seg over Danny Welbecks sesongstart.

– Alle ser ut til å tro at det de ser fra Danny er det han er god for, men jeg tror det er mye mer i vente fra ham. Desto flere kamper, muligheter og større tillit han får fra manageren, jo mer vil han levere, sier Phelan.

Les hele intervjuet her.