– Fred vil bli verdensklasse

Paulo Fonseca, Freds tidligere sjef i Ukraina, er ikke i tvil om at den 25 år gamle brasilianeren vil bli en stor suksess på Old Trafford.

Han har ikke fått all verdens med spilletid så langt i sin nye karriere, mannen United hentet fra Ukrainas beste klubblag, Shakhtar Donetsk.

Syv kamper fra start og to fra benken, er kanskje i underkant av forventningene som ble skapt da han for ganske nøyaktig fem måneder siden [5. juni] skrev under for sin nye klubb.

Håpet var den gang at han, så snart 2018/19-sesongen kom igang, umiddelbart skulle entre gressteppet og vise seg som den midtbanespilleren José Mourinhos lag hadde manglet. Han skulle tilføre fart og teknikk, og ved hjelp av en sylfrekk bevegelse kunne snu forsvar til angrep før vi hadde fått tid til så mye som å blunke med øynene.

Slik har det ikke gått – i hvert fall ikke ennå. Mannen som kostet United rundt £50 millioner, har innimellom vist små tegn på hva han kan utrette, men hittil har det blitt med glimtene. Kanskje ikke så rart, all den tid han har kommet til et nytt land, en ny kultur og en helt annen måte å spille fotball på enn han var blitt vant til på Shakhtars midlertidige hovedkvarter i Kharkiev.

– Trenger tid

Men frykt ei. Ifølge Shaktar-manager Paulo Fonseca er det bare et tidsspørsmål før Fred vil ha løst sine innkjøringsproblemer. Da vil – stadig ifølge hans gamle sjef, Frederico Rodrigues de Paula Santos bli en av øyrikets viktigste spillere.

«Jeg er ikke i tvil om at han har en stor fremtid i Manchester United. Men han trenger naturligvis tid på seg, for dette er noe helt annet enn han er vant til fra Ukraina.»
- Paulo Fonseca

– Han er et stort talent og i kontinuerlig utvikling, forsikrer Fonseca i et eksklusivt intervju med ESPN.

– Jeg er ikke i tvil om at han har en stor fremtid i Manchester United. Men han trenger naturligvis tid på seg, for dette er noe helt annet enn han er vant til fra Ukraina.

– Han trenger derfor tid til å tilpasse seg til klubben og til ligaen.

PAULO FONSECA, manager for Shakhtar Donetsk.

– Best i en midtbaneduo

Den 45 år gamle portugiseren legger videre til at Fred, etter hans mening, passer best inn i en midtbanetoer, i en 4-2-3-1. Likevel ser han at spilleren selvsagt også kan inngå i en treer, slik han til nå har blitt brukt på Old Trafford.

– Slik jeg ser det [er han best] som den mest offensive av to sentrale midtbanespillere. Han er fysisk sterk, mobil, og med kvaliteter til å bygge opp spillet. Samtidig er han også veldig god til å bryte på midten og drive frem et angrep enten fra kanten, det være seg fra den ene eller den andre siden.

P.S.: Tilfeldighetene har villet det slik at mens Freds United på onsdag skal spille Champions League-fotball i Torino, dukker hans forrige klubb opp på Etihad i Manchester. Der venter gruppeleder City [6 poeng] til det som fort kan bli en skjebnekamp for de langveisfarende gjestene [2 poeng].