Fred om livet i Manchester United

Fred kan bekrefte at overgangen til Premier League kan være tøff.

Fred kom inn portene på Old Trafford i sommer som José Mourinhos eneste virkelige forsterkning på førstelaget.

Midtbanespilleren hadde da lagt bak seg et par svært gode sesonger i Shakhtar Donetsk, og forventningene til Uniteds nye brasilianer var selvfølgelig skyhøye.

Så langt har Fred kanskje ikke helt levd opp til forventningene mange hadde, men vi vet også at overgangen til Premier League kan ta noe tid.

Syv kamper for United er fasiten så langt, og ett mål har det blitt på brasilianeren. 

I disse dager er Fred på landslagssamling med Brasil, og der har han snakket litt med media om situasjonen i sin nye klubb.

– Manchester United er et stort lag, så når resultatene uteblir så blir det mye spekulasjoner i media, sa Fred ifølge GOAL.

– Folk ønsker å finne en forklaring på hvorfor ting ikke er som normalt, og det er et press man er nødt til å leve med – også andre steder enn i fotballen.

MÅL: Fred feirer sitt første – og så langt eneste – mål for Manchester United, mot Wolverhampton.

Fred har fått erfare hvordan det er å være en del av verdens største fotballklubb når resultatene uteblir. Mediafokuset er massivt, og alt skal under lupen.

Fred innrømmer at overgangen fra Shakhtar til Manchester har vært stor, men brasilianeren nyter hverdagen sin.

– United slipper selvfølgelig ikke unna kritikk, spesielt med den kvaliteten vi har i laget, og statusen i fotballverdenen. Jeg er utrolig lykkelig med livet mitt i Manchester, i denne flotte klubben, men jeg tilpasser meg fortsatt. Det er annerledes, men fint.

LES OGSÅ: (+) Krigen om Fred

Det gjør også godt å lese at Fred har blitt tatt godt i mot av sine nye lagkamerater, som ifølge hovedpersonen selv er blant grunnene til at overgangen til engelsk fotball går bedre for hver dag.

BRASIL: Fred er i disse dager på landslagssamling med Brasil, hvor han håper å få mer spilletid enn under VM. Da forhindret en liten skade Fred i spilletid.

– Alle hjelper meg mye, kanskje spesielt med engelsken. Det betyr veldig mye for meg. Premier League er veldig forskjellig fra der jeg spilte tidligere, så jeg må tilpasse meg tempoet så fort jeg kan. Jeg observerer spillerne på trening, måten de jobber på i de forskjellige posisjonene sine.

– Det gjør det kanskje litt enklere for meg å tilpasse meg. Jeg skal bare være sterk, fokusert, og så håper jeg å få spille mer for Manchester United.