Fra vondt til verre

REFERAT: Nytt skuffende nederlag på Old Trafford.

Det var kampen som måtte vinnes – spesielt siden den forrige kampen som måtte vinnes endte med tap!

Den store nyheten før kampstart var at Robin van Persie var tilbake. Med seg på topp fikk han Javier Hernández. Shinji Kagawa har vært syk, og var ikke med i troppen i det hele tatt, og heller ikke Fellaini eller Giggs var med i troppen. På midtbanen startet Jones og Cleverley sentralt, med Januzaj og Nani på hver sin kant rundt. En spennende offensiv oppstilling.

Bakover var det ingen overraskelser. Evans, som hadde scoret i sine to siste kamper mot Newcastle, kom inn i midtforsvaret for Chris Smalling. Ellers ingen forandringer fra Everton-kampen der bak.

Gult kort og halvsjanser

[poll id=»42″]Cabaye fikk et tidlig gult kort etter to tøffe taklinger. Først mot Phil Jones, og så en stempling på Januzaj som definitivt kvalifiserte til gult kort. Det er aldri en fordel for en tøfttaklende midtbanespiller å få et tidlig gult kort, og Cabaye spiller ofte helt på grensen. Håpet var at Cabaye kanskje kunne bli en nøkkelfigur i kampen ved å bli utvist, men dessverre skulle han vise seg å bli en nøkkelspiller på en helt annen måte.

Rett etterpå spilte Januzaj gjennom Phil Jones, som fikk Uniteds første halvsjanse da han fyrte av fra litt ute på siden av sekstenmeteren. Han var nok ikke mannen Moyes helst ville ha i den posisjonen, og Krul reddet uten store problemer.

Etter ti minutter ledet Cleverley og Nani an et strålende angrep, og United fikk noen sjanser til å avslutte, men Newcastle-forsvaret blokkerte godt, og hindret det i å bli en virkelig stor målsjanse.

Slurv

United-spillerne jobbet veldig hardt det første kvarteret, og gjorde flere gode gjenvinninger. Men Newcastle gjorde det brukbart med ball, lot United løpe, og hindret United i å skape sjanser – men de slet med å skape noe selv også.

Etter 24 minutt gav Nani ballen bort farlig, og det førte til at Newcastle fikk komme til avslutning. Cabaye klarte ikke å få den på mål, men United slurvet en del i denne perioden av kampen. United fikk noen dødballer, både frispark og straffespark, men det ble ikke noen store sjanser av det. Men United var i ferd med å feste et lite grep på kampen – til tross for slurvet.

Selv spillere som Robin van Persie bommet på pasninger som vanligvis er like selvsagte for ham som å ha høyre fotballsko på høyrefoten.

Med få minutter igjen av førsteomgangen ble Hernández pent spilt gjennom av Januzaj, og gikk ned i straffefeltet. TV-bildene viste ikke helt klart om det var kontakt eller ikke, men United fikk uansett ikke noe straffespark i den situasjonen. Sannsynligvis gjorde dommer Marriner helt riktig i det.

På overtid fikk Newcastle sin største sjanse i førsteomgangen da Debuchy lurte seg inn på blindsida til Evra, og ble spilt gjennom, men heldigvis fikk De Gea stoppet avslutningen. Det stod 0-0 til pause.

God start på andreomgangen

Det ble ikke gjort noen bytter i pausen. På et innlegg fra høyre etter få minutter av andreomgangen fikk United en av sine største sjanser i kampen – passende nok ved at Newcastle kunne slurvet ballen i eget mål. Men heller ikke dette var spesielt farlig.

Men rett etterpå kunne det fort blitt mål, da en fantastisk pasning fra Van Persie havnet hos Hernández. Han fyrte av, Krul reddet, men det tok ikke mange sekundene før United skapte en ny sjanse, et skudd fra Januzaj som heller ikke gav Krul store problemer. Likevel var det ingen tvil om at det var positive tendenser i starten av andreomgangen!

Et godt Nani-frispark fra cornerhold kunne blitt livsfarlig om ikke Coloccini klarerte til corneren, og på corneren var Evra svært nære å score. På streken reddet Anita på streken – med handa – og samtidig som United ropte på straffe ble det skikkeleg klyngefotball innenfor femmeteren. Krul fikk dessverre kontroll på den, og United fikk ikke straffe.

Misnøye med dommer Marriner var det rett etterpå også, da Tioté for tredje gang i kampen unnslapp kort på noe som så ut som en soleklar gult kort-forseelse.

0-1…og nesten 1-1

Etter en times spilt skjedde det som absolutt ikke skulle skje: Sissoko kom gjennom på høyrekanten etter en vunnet duell med Evra, og ballen ble spilt 45 grader tilbake til Cabaye, som sendte ballen i mål via Vidic. 1-0 til bortelaget Newcastle, og krisen for Moyes fortsatte.

I det 68. spilleminutt ble Wilfried Zaha sendt innpå for Nani, i håp om at Zaha kunne være redningsmannen i denne vanskelige situasjonen, og kort tid etterpå kom også Anderson inn for Cleverley.

Det var lenge siden forrige United-sjanse da United fikk frispark ute på høyresiden i det 72. minutt, og frisparket inn var også presist. Ballen ble stusset videre til Van Persie, som headet ballen i mål, men det ble annullert for offside – tilsynelatende helt korrekt. Modig avgjørelse av Sian Massey på Old Trafford.

To minutt etterpå fikk Zaha ballen innenfor sekstenmeteren, og avslutningen var brukbar, men brukbart var ikke godt nok.

Ingen sluttspurt

Valencia kom inn for Rafael det siste kvarteret, uten at det gav noen umiddelbar effekt. United skapte lite også mot slutten

Det ble bare lagt til tre minutter, og United så aldri ut til å true Tim Krul i løpet av de minuttene. Sluttspurten kom aldri skikkeleg i gang, til tross for innbyttene, og Newcastle vant derfor på Old Trafford for første gang siden David Moyes var ni år, og Alex Ferguson spilte for Falkirk. I 1972.

Veien opp er i ferd med å bli veldig lang.