Fra Moyes til Solskjær – dette er spillerkjøpene

OVERSIKT: David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho har alle prøvd å sette sitt preg på overgangsmarkedet. Her er hele listen over spillerkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Det er nå en drøy måned til overgangsvinduet stenger for Premier League-klubbene.

8. august er siste mulighet for å hente spillere, men klubbene kan fortsatt selge til andre klubber i Europa.

United har så langt dette vinduet hentet inn kun Daniel James – og folket ønsker naturligvis flere spillere inn portene på Old Trafford.

Manchester United har hatt fire trenere siden 2013, noe som åpenbart har hatt en påvirkning på overgangspolitikken til klubben. Vi har tatt en titt på spillerne som har blitt hentet inn etter avgangen til Sir Alex Ferguson. 

David Moyes – 2013/2014

Mannen som ble utpekt som den naturlige arvtageren til Sir Alex Ferguson, av sjefen selv, fikk en aldri så liten mareritt-start på overgangsvinduet sommeren 2013.

United flørtet med flere store navn, men klarte ikke å lokke noen av de største målene til Manchester. Først på overgangsvinduets siste dag kom Maraoune Fellaini (29,16 millioner pund) inn portene, noe som i retrospekt viste seg å være en god signering.

Senest for noen uker siden signerte belgieren en kontraktsforlengelse med klubben, og blir værende i klubben til 2020.

Juan Mata (40,26 millioner pund) var en noe mer overraskende signering. Spanjolen var en fan-favoritt på Stamford Bridge, og det var nok mange i London som ikke var helt enige i den beslutningen. Det må ha vært sårt å se en av deres beste spillere lande på Carrington i helikopter.

Louis van Gaal  (2014-2016)

«Jerntulipsen» som kom rett fra et meget imponerende VM-mesterskap med Nederland, hadde en veldig klar tanke om hvordan han ville spille, og hva slags spillere han trengte til disposisjon.

Det fungerte vel så som så, og hadde vi spurt José Mourinho så hadde nok reaksjonen vært enda mer negativ enn som så.

Ander Herrera (32,4 millioner pund): 

Baskeren United-fansen trykker til sitt bryst, av naturlige årsaker. En spiller som gir alt for laget, og som ikke klager når spilletiden uteblir. Det har den dessverre gjort, men så har til gjengjeld Herrera vist store takter som i kampen mot Chelsea, hvor Hazard befant seg i Herreras lomme over 90 minutter. Fortsatt i klubben. 

Luke Shaw (33,75 millioner pund): 

Verdens dyreste tenåring da United hentet fra Southampton, men United-eventyret har aldri helt skutt fart. Viste meget gode takter i starten av 16/17-sesongen, men så ble det hele ødelagt med det grusomme benbruddet mot PSV Eindhoven. Skal nå nylig ha takket nei til et tilbud fra Everton, noe som tyder på at José Mourinho har mistet tålmodighet med den talentfulle venstrebacken. Fortsatt i klubben. 

Marcos Rojo (18 millioner pund): 

For mange et ukjent navn da han gjorde sin overgang til Manchester United fra Sporting Lisbon, og argentineren har kanskje til gode å overbevise fansen (og José Mourinho) om at han er den rette mannen for midtforsvaret vårt. Har vist at han også kan bekle backrollen. Signerte kontraktsforlengelse så sent som i mars – en kontrakt som løper til 2021, med opsjon på ytterligere ett år.

Angel Di Maria (67,5 millioner pund): 

Spilleren som herjet i Champions League-finalen for Real Madrid bare noen måneder tidligere, så aldri ut som den samme spilleren for United. Kanskje var 7’eren han fikk tildelt rett og slett for tung? Di Maria skal også ha opplevd et innbrudd i hjemmet sitt i Manchester, noe som ikke hjalp på situasjonen. Figurerte bare for United i 32 kamper, noe som gjør det ekstremt vanskelig å forsvare prislappen på 60 millioner pund. Forlot klubben etter én sesong. 

Daley Blind (15,75 millioner pund): 

Kanskje den vakreste United-spilleren gjennom tidene? Vel, det skal andre få bedømme, men Daley Blind var i alle fall en spiller som passet Van Gaal-systemet ekstremt godt, og den fotballsmarte nederlenderen viste glimtvis hvorfor han ble hentet til United. Fikk aldri den store tilliten under José Mourinho, som tirsdag godkjente et salg tilbake til gamleklubben Ajax. Forlot klubben etter tre sesonger.

Radamel Falcao (lån): 

Husker dere følelsen da det ble klart at United hadde sikret seg El Tigre på et sesonglangt lån? Fasiten er at det aldri ble så god match som vi hadde håpet. Forholdet mellom spilleren og Van Gaal skal ha surnet rimelig fort – og colombianeren forlot United til fordel for Chelsea etter én sesong, og fire nettkjenninger i bagasjen.

Victor Valdes (gratis): 

Van Gaal og Barcelona-keeperen hadde tidligere jobbet sammen, og det virket som en smart løsning at Valdes kunne trene seg opp etter skade i United, for å så signere en kontrakt i januar. Ikke kostet han United noe i overgangssum heller.

Det skulle vise seg å bli en turbulent reise for Valdes, som til slutt fant seg i en rar situasjon uten eget skap i garderoben, ikke noe draktnummer og totalt isolert fra førstelaget. Ble solgt til Middlesbrough like etter avskjedigelsen av Van Gaal. 

Anthony Martial (54 millioner pund): 

Det var stor oppstandelse i media da United valgte å punge ut for en uprøvd 20-åring fra Monaco. Det ble til og med laget en sang om det, som fortsatt går sin seiersgang på Old Trafford på kampdager.

United-karrieren til Martial har kanskje gått litt opp og ned, men talentet franskmannen besitter er ubestridelig. Har vært viktig for United i mange kamper, men det gjenstår å se om han spiller i rødt også neste sesong. Skal (forståelig nok) ønske seg mer spilletid, noe det gjenstår å se om han blir lovet under José Mourinho.

Memphis Depay (30,6 millioner pund): 

Også her har vi en spiller som kollapset under vekten av den famøse 7’er-drakten. Ble hentet fra PSV for 25 millioner pund, som et av de mest spennende talentene i Europa. Klarte aldri å få det talentet ut i United, og ble solgt av José Mourinho i sitt første januar-vindu. 

Matteo Darmian (16,20 millioner pund): 

Også her har vi en spiller som ble ansett som skreddersydd for Van Gaals system, med evne (på papiret, i det minste) til å bekle flere posisjoner i forsvaret. Italieneren har dog aldri klart å gjøre noen av posisjonene til sin egen – og er forventet å forlate United i sommer.

Morgan Schneiderlin (31,5 millioner pund): 

Franskmannen som med den største selvfølgelighet styrte midtbanen til Southampton, klarte aldri å gjøre det samme for United. Tok aldri det steget man må i en av verdens største klubber, og ble i likhet med Memphis Depay solgt et halvt år etter Mourinhos ankomst. Schneiderlin spilte ikke mer enn 147 minutter under portugiseren.

Bastian Schweinsteiger (8,10 millioner pund): 

Vi burde kanskje ant ugler i mosen da Bayern München lot en av sine største spillere gjennom tidene forlate klubben for en såpass billig penge, men Van Gaal var trygg i sin sak.

I Premier League var dessverre aldri Bastian Schweinsteiger spesielt trygg. Det ble tidlig klart at tyskeren slet med tempoet på balløya, og småskader gjorde han heller ingen tjenester. Fikk svært begrenset med muligheter under Mourinho, og ble fort sendt videre til MLS.

Sergio Romero (gratis): 

Endelig en aldri så liten solskinnshistorie! Den argentinske målvakten, som primært har vært andrekeeper i sin karriere (bortsett fra på landslaget) er fortsatt en viktig del av keeperteamet i United, og har for vane å levere varene når De Gea hviles.

José Mourinho (2016-2018)

Vår portugisiske sjef var tidlig klar på at han arvet en tropp i ubalanse, og her skal vi ta en titt på hva han har gjort for å rette opp i akkurat det.

Eric Bailly (34,2 millioner pund): 

Ivorianeren som kan krone seg med æren av å være Mourinhos første United-kjøp, har definitivt potensiale til å bli en av Premier Leagues store stoppere. Har slitt litt med skader, men er en spiller vi forhåpentligvis vil dra nytte av i mange sesonger som kommer.

Henrikh Mkhitaryan (37,8 millioner euro): 

Ankom United som poengkonge fra Bundesligaen, men opplevde en smått grusom start på sin United-karriere. Til tross for gode flere gode opptredener for klubben, var det nok ikke mange som synes det var fryktelig trist da han og Alexis Sánchez byttet klubb i januar 2018. Det ble bare to sesonger på Old Trafford for Henrikh Mkhitaryan. 

Zlatan Ibrahimovic (gratis)

Supersvensken som tok Premier League med storm, helt til en grusom skade i Europaligaen satt en stopper for United-karrieren. Zlatan gjorde nok alt i sin makt for å komme sterkt tilbake, men måtte på et tidspunkt erkjenne at selv en løve kan bli trøtt i beina. Forlot United til fordel for La Galaxy på tampen av forrige sesong.

Paul Pogba (94,50 millioner pund, overgangsrekord):

Vi kunne skrevet langt og lenge om Pogbas tid tilbake i United, men vi nøyer oss med å si at her sikret Mourinho seg en midtbanespiller i verdensklasse, og etter det forrykende verdensmesterskapet Pogba akkurat har lagt bak seg – knytter det seg stor spenning til hva vi har i vente fra franskmannen neste sesong.

Victor Lindelöf (31,5 millioner pund): 

Etter en tøff start i United-drakta, fikk vi mot tampen av fjorårets sesong et klarere bilde av hvorfor Mourinho ønsket seg den svenske midtstopperen fra Benfica. Rolig med ballen i beina, tøff i duellspillet og ikke redd for å føre ballen frem i banen. Imponerte også stort i Russland.

Romelu Lukaku (76 millioner pund):

Startet sin første sesong i United på forrykende vis, men kjente litt på antall kamper mot slutten av sesongen. Endte på 16 mål i Premier League forrige sesong, et tall som fort kan bli høyere med bedre servering neste sesong.

Nemanja Matic (40,2 millioner pund):

Her, i likhet med Juan Mata, er det vanskelig å forstå akkurat hva Chelsea tenkte på. Den serbiske veggen var et fast innslag på Uniteds midtbane i sin første sesong som United-spiller, og får nå endelig litt hvile etter en lang sesong med VM på tampen.

Alexis Sánchez (bytteavtale med Henrikh Mkhitaryan):

José Mourinho er ingen stor tilhenger av januarvinduet, men gjorde et unntak da det viste seg at Arsenals store stjerne var tilgjengelig på markedet. Har til gode å vise seg fra sin beste side i Manchester United, men har nå til gjengjeld fått sin første ordentlige ferie på ni sesonger. Dommen på chileneren faller først neste sesong.

Diogo Dalot (19,8 millioner pund):

Et ubeskrevet blad som Mourinho omtalte som den mest spennende høyrebacken i sin generasjon. Debuterte mot et smell mot Young Boys, men ble som ventet fases inn i laget. Fikk også sine muligheter under Ole Gunnar Solskjær.

Fred (53,9 millioner pund):

2018/19-sesongens store flopp i manges øyne. Fred skulle gi Paul Pogba den friheten han trengte, og være en sårt tiltrengt jordfreser med pasningsfot på midtbanen. Ble vraket av Mourinho på høsten og virket aldri å finne en rytme i sin første United-sesong.

Lee Grant (gratis):

Hentet inn som tredjekeeper, og det ble med én opptreden for 36-åringen i 2018/19.

Ole Gunnar Solskjær (2018-)

Nordmannen ga tidlig uttrykk for at han ønsker alle signeringer i boks før oppkjøringen starter 1. juli. Enn så lenge er det imidlertid bare Daniel James (15 millioner pund) som har blitt signert.

Powered by Labrador CMS